Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam jestem tu nowy ale od kilku lat zajmuję sie "tym" fachem. Posiadam stary niemiecki szybkowar 8 litrowy i dotychczas wszystko było ok. Niestety po dłuższym nieużywaniu(pół roku w piwnicy) zaczął przeciekać w kilku miejscach na uszczelce między przykrywką a garem. Czy da się taką uszczelkę naprawić?? bo szukałem na necie i takiego typu uszczelki nie znalazłem. Myślałem o nadlaniu tej uszczelki silikonem lub o wykonaniu nowej, grubszej z silikonu. Proszę o porady bo mam 50L zacieru i mi sie popsuje a boję się na nieszczelnym sprzęcie "pracować"
Smakosz, jest sprawdzony sposób, wystarczy uszczelnić połączenie ciastem. Na jeden raz może być. Po przerobieniu nastawu możesz kombinować z uszczelką.
Dzięki za podpowiedzi. Zlałem znad osadu jak winko a teraz bedę kombinował z uszczelką w razie czego napisze co i jak, bo mam zamiar stworzyć nową za pomocą silikonu akwarystycznego. pozdro
Witam ponownie. Wykonałem nową uszczelkę z silikonu. Na kawałku styropianu położyłem starą uszczelkę i odrysowałem ją. Wyciąłem nożykiem rowek około 0,5 cm głębszy od starej uszczelki, potem lekko przytopiłem styropian opalarką gazową. Dzięki temu wyszła gładsza. Wylałem silikon akwarystyczny do rowka i poczekałem aż wyschnie. Wyciągnąłem ją ze styropianu i wyrównałem nożykiem. I jest elegancka uszczeleczka. Sprzęt działa i nie ma najmniejszej nieszczelności. Opisałem w razie gdyby ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
@smakosz22 jak byś mógł to wrzuć zdjęcia tej uszczelki i szybkowara. Również posiadam stary szybkowar (zamknięcie przy obróceniu pokrywy) no i w nim również uszczelka siadła ale to na wskutek eksploatacji. Za fotki będę wdzięczny. Pozdro szeyker89
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości