Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Tytuł: Prototyp elem. głowicy do odprowadzania pary do chłod. i powrotu do wypełnienia
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 11:29
Witajcie,
wczoraj męczyłem dziecko pożyczonym starożytnym inhalatorem. Progenitura wykręcała się jak mogła, aż się zmęczyła i spokojnie pochłaniała opary, a ja się gapiłem na rurkę od inhalatora, gdyż nie miałem co robić i skojarzył mi się jego element z elementem kolumny. Załączam zdjęcia. Na zdjęciu, gdzie jest gustowny cyfrowy podpis, podpis oznacza: 1. Ujście dla pary w stronę chłodnicy, tędy też wraca skroplona ciecz na wypełnienie. 2. Para wzbogacona tędy idzie na zewnątrz. 3. Wyjście pary
Co sądzicie panowie specjaliści? Czy to przysłowiowy rower, czy może się przydać w budowie czegoś nowego? Pozdrawiam, Mum
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Tytuł: Re: Prototyp elem. głowicy do odprowadzania pary do chłod. i powrotu do wypełnie
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 11:39
Naszkicuj przekrój kolumny z tym elementem, będzie łatwiej. W przekroju wszystko lepiej widać
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Tytuł: Re: Prototyp elem. głowicy do odprowadzania pary do chłod. i powrotu do wypełnie
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 15:29
Wg tematu to prototyp, może być nawet z kartonu...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: piątek, 16 gru 2011, 08:43
Muszę przyznać że rękę masz iście techniczną. Odnośnie pomysłu to tak jak mówiłem zamienić 1 na 2 na rysunku i powinno być nieźle. Myślałeś o wypełnieniu pierścieniami Raschinga?
______________________________________________________________________ Naród wspaniały, tylko ludzie kur*wy - Marszałek Piłsudski
Napisane: piątek, 16 gru 2011, 11:41
Powstało coś daleko spokrewnione z VMem:P
Cytuj:
Odnośnie pomysłu to tak jak mówiłem zamienić 1 na 2 na rysunku i powinno być nieźle.
W jakim celu?
Cytuj:
Myślałeś o wypełnieniu pierścieniami Raschinga?
?? :O
Napisane: piątek, 16 gru 2011, 12:55
Przepraszam, to pomyłka, chodziło mi o pierścienie pryzmatyczne, a zamiana 1 na 2 miałaby słuzyc lepszemu oczyszczaniu par! I nie dziw się Zygmunt, tylko napisz własną ocenę. Każdy ma prawo się mylić, a poza tym eksperymentować to uczyć się. Chyba, że pominiemy fazę eksperymentowania i przeczytamy jakiś ciekawy wywód doświadczonego kolegi!
Mod. ale każdy powinien pisać poprawnie.
______________________________________________________________________ Naród wspaniały, tylko ludzie kur*wy - Marszałek Piłsudski
Napisane: piątek, 16 gru 2011, 13:42
Pryzmatyczne to są sprężynki. Za oczyszczanie to odpowiada wypełnienie kolumny, a autor przedstawił element rozdzielający pary, który do oczyszczania ma się nijak
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości