Tytuł: Re: Prosze o opinie ekspertow - budowa kolumny destylacyjnej
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 21:09
Z tą bombą nie przesadzaj wystarczy zamontować jakiś zawór bezpieczeństwa. Może by ktoś doradził a nie odsyłał do czytania forum. Kolega ładnie opisał schemat wystarczy nanieś poprawki.
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 21:32
Chcesz opinię eksperta? Jakim ekspertem jestem, to nie wiem, pewnie cienkim, ale tego nie buduj. Ani nic w ten deseń. Poczytaj forum, zainteresuj się hasłami "Bokakob" i "Aabratek". Projektów jest kilka, po prostu skopiuj. I jesli do pracy masz taki sam zapał jak do zdobywania wiedzy, to nie baw się w to hobby. Coś wysadzisz. To hobby wymaga zaangażowania i myślenia. Nie osiągniesz nic metodą "na odwal się". To nie jest zabawa w stylu "nie obchodzi mnie, jak to działa, chcę to zbudować minimalnym wysiłkiem, właczyć i odebrac dobroć w butelkę". @we125: Kolego, NIE BUDUJEMY aparatury, za której bezpieczeństwo odpowiada zawór bezpieczeństwa, ani tym bardziej jakaś automatyka mogąca się zepsuć. Aparatura NIE MA PRAWA miec nawet teoretycznej mozliwości całkowitego zamknięcia. Musi być otwarta, w dodatku otworem o średnicy wykluczającej jego zatkanie czymkolwiek w razie kipienia pulpy. Ja osobiście dodatkowo nie gotuję pulpy jako takiej w ogóle. Odciskam fusy.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Napisane: czwartek, 15 gru 2011, 21:46
@darconio witam na forum. Podaje link z projektem AAbratka... Poczytaj sobie i zastanów się co będzie ci łatwiej zrobić... Po prostu rozpatrz kilka rozwiązań i się zastanów... No i czytaj forum... Tu jest naprawde dużo informacji
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości