Problem z Winem jabłkowym

Jabłka, wiśnie, czereśnie, porzeczki czerwone i czarne, gruszki, śliwki, truskawki ...
Awatar użytkownika

Autor tematu
siwy1121
350
Posty: 396
Rejestracja: sobota, 17 wrz 2011, 10:39
Krótko o sobie: Zanim znalazłem tą stronę myślałem, że wiem naprawdę dużo o wyrobie wina... To był dla mnie cios
Ulubiony Alkohol: wino
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Post autor: siwy1121 »

Dzięki Gr000by, teraz uważam, że jest za dużo % żeby to na cydr przerabiać, ale jak tylko jabłka urosną spróbuje :D . Narazie puki co hartuję Bayanusy, mam nadzieję, że 2l zahartowanych starczą na 20l wina.
alembiki
Awatar użytkownika

Autor tematu
siwy1121
350
Posty: 396
Rejestracja: sobota, 17 wrz 2011, 10:39
Krótko o sobie: Zanim znalazłem tą stronę myślałem, że wiem naprawdę dużo o wyrobie wina... To był dla mnie cios
Ulubiony Alkohol: wino
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Re: Problem z Winem jabłkowym

Post autor: siwy1121 »

Cholera, dodałem zahartowane bayanusy, a wino dalej nie ruszyło. W rurce pobulkało delikatnie po kilka dni, ale po tygodniu dalej stoi na 10blg jak w momencie dodania drożdży.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Owocowe”