Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Witam! Myśle że jest za duze stężenie cukru, dolej z 5l ciepłej wody i czekaj,może byc cicha praca drożdży sprawdzaj blg.
Pozdrawiam.
Wątpię, że to problem z cukrem BLG jest na 10. Chyba jest to problem z beczką w której robię nastaw. Właśnie sobie przypomniałem, że używam ją pierwszy raz, a nie myłem jej osobiście tylko zleciłem żonie to zadanie. Pewnie ona mnie sabotuje
Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 mar 2010, 21:45 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Przelej nastaw do innego naczynia.Jeśli nie masz o takiej pojemności jak beczka to rozlej do kilku innych , a beczkę wyparz,wymyj i jeszcze przydało by się za siarkować.
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Dziwne rzeczy się dzieją z tym moim zastawem. Dzisiaj rano jak wróciłem po pracy przelałem go do innej beczki rodzynki zmieliłem ( bo wsypałem cale) i pojechałem do sklepu kupić drożdże. Wracam i ku mojemu zdziwieniu nastaw pracuje i to ostro. Pracuje aż do teraz:D
Czyli wychodzi na to że twoja druga połowa to domowy agent J23 Lepiej samemu myć beki niż prosić agenta J23 bo zawsze coś zpi....y. Jak sam to zrobisz to jesteś pewien że czyste. Tamtą bekę dobrze umyj i zasiarkuj.
Ostatnio dostałem beczkę plastikową po jelitach, jakieś 110 litrów. Do umycia zastosuje:
1. soda kaustyczna + ciepła woda 2. detergent+ wrzątek 3. solidne płukanie 4. siarkowanie Myślę że te zabiegi będą wystarczające do solidnego umycia beki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości