Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Witam jestem początkującym psotnikiem. Mam problem. Ściągnąłem forum tabelkę przeliczeniową co i ile trzeba do zrobienia zacieru. Chce zrobić 50 L zacieru tabelka w exelu wyliczyła mi tak:
Drożdże kupiłem firmy SpiritFerm T3. Z Tego co rozumiem do tego mojego zacieru muszę dodać z tej paczki drożdży 62,5 Grama tak i do tego tej pożywki i kwasku cytrynowego. Czy te 11 kg cukru przerobi się na %?Proszę o odpowiedz!. Pozdrawiam was psotnicy!!
Nie kombinuj przy T3 odpuść sobie dodatki do nastawu. Drożdże zawierają w paczce wszystko co potrzebne. Rozpuść cukier i dodaj uwodnioną paczkę drożdży. Powinny przerobić bez problemu tę ilość cukru.
Pozdrawiam Calyx
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Było na forum miliard razy, ale napisze raz jeszcze- z okazji piątku. 43,5l wody + 11kg cukru to razem 50.1l nastawu 1kg cukru to ok. 1l 50% alkoholu (11 x 50) / 50.1 = 10.97% nastawu po przerobieniu wszystkiego.
Spokojnie można więc dorzucić jeszcze ze dwa kilo cukru i zapuścić T3
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości