Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
I ja się z nim zgadzam. Ale nie znaczy to że zawsze trzeba ten proces wspomagać. Trzeba wyczucia czy osad może zasmrodzić nastaw, czy jest dość czasu aby ten proces przebiegł naturalnie. Nie jestem przeciwnikiem środków klarujących. Sam ich używam bo znacznie przyśpieszają cały cykl.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Przepraszam że tak długo. Przepuściłem, wyszło około 92% tamten zapach jest ledwo wyczuwalny, ale za to smak jest strasznie ostry, gryzący. Pierwszy raz robiłem na moim pierwszym, nie najlepszym CM-ie. Łatwo się destabilizował, a zmiana chłodzenia z dużym opóźnieniem pokazywała się na termometrze. Pewnie przez zawór (drut w okół rurki igielitowej zaciskany kombinerkami zrobiony na szybko, nie miałem lepszej opcji). Wracając do smaku ma ktoś może pomysł co pomoże?
Rozcieńcz do 45-50% i jedź od nowa. Masz tzw. razówkę, która nadaje się tylko do ponownej destylacji.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Polecam: 1. rozrobić do maks. 50%. Włożyć do zamrażarki na min. 24h 2. puścić na węgiel aktywny, uprzednio zaktywowany czyli przelany gorącą wodą. Efekt na pewno będzie. Inna metoda to spiricol, 1gr na 1l po uprzednim zastosowaniu się do pkt.1 U mnie to działało.
Trzeci sposób Po prostu przegotuj jeszcze raz.
______________________________________________________________________ Psocić każdy może , trochę lepiej lub trochę gorzej... Pozdrawiam serdecznie, Lukstir
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości