Powidła sliwkowe i co dalej ??

...na wszystkim da się nastawić "zacier".
Awatar użytkownika

Autor tematu
AN-KA
150
Posty: 153
Rejestracja: środa, 12 wrz 2012, 15:48
Krótko o sobie: Siedzę w domu, więc mam duuuużo czasu......
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: RADOM
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Post autor: AN-KA »

..... uffff, już nie kipi :D . Chyba zrobiłem karygodny błąd,mianowicie pojemnik (beczkę) szczelnie zakręciłem i włożyłem rurkę fermentacyjną. Wczoraj wieczorem jak wróciłem do domku otworzyłem wieko,przykryłem ściereczką i............., dzisiaj było sucho :D .
A k`woli informacji, to w ub piątek t.j. 15.09 nastawiłem powidła......
Mam w takim razie (tak na przyszłość) pytanie co do ESPUMISANU, jaką ilość w razie konieczności dodać do nastawu ?
Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki za pomoc.....
Pozdrawiam
AN-KA
alembiki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zaciery i nastawy z różnych rzeczy”