Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Zgodze sie z przedmowcami ale nie mialem na mysli refluxu turbo tylko delikatny np kawalek nieizolowanej rurki nad zmywakami to tez jest rodzaj refluxu wtedy zmywaki jeszcze bardziej beda dzialac. Bo ich wydajnosc rosnie proporcjonalnie do powrotu ktory na nie zapewnimy. Poprostu wydawalo mi sie ze same zmywaki (przez wyrazenie same mowie tu o zastosowaniu ich bez mozliwosci zadnego powrotu)nie zapewnia jakiegos efektu za co przepraszam kolegow. Pozdrawiam Mydlo
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
Wg mnie "orkiestra" powinna sie sprawdzic i dac calkiem, calkiem psote. Kazdy z przedmowcow zwrocil na cos uwage i kazda byla sluszna. Aparacik jest deflegmatorowo-odstojnikowy i OK
Deflegmator w tym przypadku to wstepna chlodnica (powietrzna) i zadziala podobnie jak odstojniki. Oczywiscie flegma bedzie splywala po sciankach zamiast po wypelnieniu i to co w przypadku odstojnika zostanie na jego dnie, w przypadku deflegmatora splynie do gara.
Wypelnienie deflegmatora miedzia da rewelacyjny hamulec dla smrodkow wiec z cala pewnoscia "orkiestra" zagra jak trzeba
Sugestia wzbogacenia deflegmatora o dodatkowy element skraplajacy i kierujacy skropliny na wypelnienie jest do rozwazenia, pozwoli to na wykorzystanie wypelnienia i uzyskania jeszcze lepszej psoty.
Przy pokombinowaniu z "mobilnoscia" konstrukcji mozna miec kilka w jednym
Pozdrawiam Calyx
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Kiedy fikam, to jestem grafikiem, kiedy psocę, to jestem psotnikiem
Witajcie "psotnicy". Mam możliwość użycia siatki miedzianej zamiast zmywaków nierdzewnych. Z tego co piszecie, to miedź powinna dać lepsze efekty. Tylko co?- zwinąć ją w rulon i wsunąć do rurki, czy może pognieść nieregularnie?
______________________________________________________________________ Życie jest za krótkie aby pić tanie wina!
Wiem ze wszyscy tutaj mamy po czesci racje. W wyrazeniu powrot na zmywaki mialem na mysli rozwiazanie eliminujace splywanie po sciankach ale masz racje jest to na tyle istotne aby zwrucic na to uwage. A co do dlugosi rury wiadomo ze takie rozwiazanie wymaga odpowiedniej dlugosci ale mimo wszystko jest to rozwiazanie zaznacze tutaj ze jedno z wielu i ta dyskusje mozna ciagnac w nieskonczonosc. A co do miedzi to dziala ona jako filtr katalityczny i jako wypelnienie jednoczesnie i jak najbardziej zwin to w rulon. Co jakis czas przemyj to roztworem wody z octem Pozdrawiam MYdlo
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości