Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Zgodnie z obietnicą prezentuję to co odziedziczyłem po dziadku, oraz proszę o rady jak ulepszyć i opinie:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ "Tego nie mogę powiedzieć, bo to jest tajemnica państwowa, mogę tylko powiedzieć, że mam 5 złotych od bombki"
Bardzo ładny pot-still. Szacun dla Twojego Dziadka Z mojej strony dodałbym termometr na wyjściu par z kociołka i zawór spustowy na odstojnik, coby wywalić pierwszy syfek. Poza tym tylko psocić i psocić
Termometr już w drodze Co do spustu w odstojniku, może być problem - to bardzo solidna stal nierdzewna. Na podstawie tego kociołka zamierzam zrobić kolumnę, ale na razie mam tylko plany. Pzdr
______________________________________________________________________ "Tego nie mogę powiedzieć, bo to jest tajemnica państwowa, mogę tylko powiedzieć, że mam 5 złotych od bombki"
Wężyk z PCV do benzyny- wywalić. Zawór- wykonać. Zwykłą wiertarką 3 min pracy. Reszta- bardzo pozytywnie
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Z tymi wężykami to wiem, ale nie mam czasu zamówić. A z zaworem pomyślę. Czekam na dalsze rady/opinie.
W bardzo prosty sposób możesz odgraniczyć powierzchnię kontaktu par alkoholu z wężem PCV. Skróć go o połowę i na gorąco wciśnij weń rurki doprowadzające parę do chłodnicy tak,aby się zetknęły. W ten sposób złącze nadal będzie elastyczne, a kontakt z wężoidem minimalny.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Myślę, że zakup węży silikonowych będzie prostszy, ale połączenie które jest obecnie nie wpływa wyczuwalnie na smak produktu końcowego. Mam już pomysł jak na podstawie tego kociołka w miarę prosto wykonać kolumnę, z zamocowaniem nie będzie problemu, tylko czasu ciągle brak . Pzdr
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości