Nowy dział. - alembiki?

Informacje o rozbudowie i zmianach na forum. Możecie tu także zgłaszać swoje problemy z tym forum, postaramy się je szybko rozwiązać. Mile widziane pomysły i ciekawe propozycje :)
Awatar użytkownika

Autor tematu
jajek12
350
Posty: 353
Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy

Post autor: jajek12 »

Witam. Mam pytanie do zarządzających naszym forum. Może by założyć osobny dział poświęcony alembikom? O ile o kolumnach jest wszystko w jednym miejscu, to w dziale.."post still" jest wszystko wymieszane i chcąc poszukać wątków na temat alembików trzeba "skakać" po całym forum. Zainteresowanie alembikami jest coraz większe i myślę, że nie jeden (jedna) by skorzystał. Nie będę ukrywał, że widzę w tym swój interes (że tak się wyrażę) ponieważ od kilku dni myślę o zamianie mojej kolumny na alembik. Robię głównie zbożówki więc kolumna pójdzie pod młotek. Czytam w necie o alembikach, ale cenne uwagi, spostrzeżenia od kogoś kto pracuje na takim sprzęcie....bezcenne. No chyba, że ja nie mogę takiego działu znaleźć.
Pozdro. jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates
Awatar użytkownika

lesgo58
5000
Posty: 5230
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
Podziękował: 1292 razy
Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Nowy dział.

Post autor: lesgo58 »

Popieram...
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika

JanOkowita
2500
Posty: 2739
Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: PL
Podziękował: 308 razy
Otrzymał podziękowanie: 432 razy
Kontakt:
Re: Nowy dział.

Post autor: JanOkowita »

Dobry pomysł. :klaszcze:
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)

liyo78
100
Posty: 146
Rejestracja: poniedziałek, 16 maja 2011, 09:41
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: własny wyrób
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Re: Nowy dział.

Post autor: liyo78 »

też popieram :klaszcze:
Awatar użytkownika

Qba
700
Posty: 707
Rejestracja: wtorek, 26 sie 2008, 19:17
Krótko o sobie: Mówię mało, myślę dużo, czasem coś odpędzę, czasem coś wypiję.
Ulubiony Alkohol: Wino z własnnej winnicy. Bimber tatusia.
Status Alkoholowy: Winiarz
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 138 razy
Otrzymał podziękowanie: 177 razy
Kontakt:
Re: Nowy dział.

Post autor: Qba »

Alkohole-domowe.com - Przepisy, wiedza, forum
Alkohole-domowe.pl - Zakupy, asortyment, zaopatrzenie
Awatar użytkownika

Autor tematu
jajek12
350
Posty: 353
Rejestracja: piątek, 7 lis 2008, 10:47
Krótko o sobie: Będę stillman'em :)
Ulubiony Alkohol: Bimbrozja
Status Alkoholowy: Gorzelnik
Lokalizacja: Gdzieś w Polsce
Podziękował: 35 razy
Otrzymał podziękowanie: 44 razy
Re: Nowy dział.

Post autor: jajek12 »

No to super :ok: Czekam z niecierpliwością na pierwsze wpisy i opinie użytkowników takich sprzętów :klaszcze:
Pozdro. jajek12
Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem. Hipokrates
Zablokowany

Wróć do „Sprawy Techniczne”