Psota o smaku żurawinowym

Wstępna obróbka zacierów i redestylacja z wykorzystaniem podstawowych metod kociołkowych.

Autor tematu
DUSIOK
10
Posty: 10
Rejestracja: czwartek, 8 lis 2012, 13:29

Post autor: DUSIOK »

Witam mam takie oto pytanie chciałbym zrobić coś na wzór wódki o smaku żurawinowym. Planuję przedestylować drugi raz z tym że z dodatkiem żurawiny wsypanej bezpośrednio do keg-a zaraz przed gotowaniem czy to w ogóle coś da. Drugie pytanie jaką żurawinę dać. Nie chodzi mi o nalewkę (zależy mi na czasie) proszę o szybką odpowiedź.
koncentraty wina
Awatar użytkownika

Wald
2500
Posty: 2591
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 20:05
Krótko o sobie: Dłubek -mechanik "złota rączka".
Ulubiony Alkohol: do 20%
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 260 razy
Re: Psota o smaku żurawinowym

Post autor: Wald »

Informacje takie masz tutaj: http://alkohole-domowe.com/forum/recycl ... t1033.html . Na pewno będzie aromat żurawiny, ale lepiej jak to z tydzień postoi.
Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna!

Autor tematu
DUSIOK
10
Posty: 10
Rejestracja: czwartek, 8 lis 2012, 13:29
Re: Psota o smaku żurawinowym

Post autor: DUSIOK »

Dziękuję za informację tak zrobię a później niech to z tydzień postoi zobaczymy co z tego będzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Destylacja i rektyfikacja metodą pot still”