Jako że jest teraz czas rabarbarowy czas, zastanawiam się, czy ktoś nie próbował robić konfitur rabarbarowych. Ostatnio jadłem taki "kupny" dżem i był niezły, więc myślę, że robienie konfitury jest warte zachodu. Jakieś propozycje?
W zeszłym roku zrobiłem nalewkę z rabarbaru i jest teraz naprawdę zacna. Taka roślina traktowana po macoszemu, a można coś dobrego z niej zrobić...
Konfitury z rabarbaru
-
- Posty: 379
- Rejestracja: środa, 22 lip 2009, 16:51
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Re: Konfitury z rabarbaru
Dżem truskawkowo-rabarbarowy jest bardzo dobry, chłodny "cydr" z rabarbaru jest świetny na upyły, wino też jest OK. Drożdże pracują z rabarbarem bardzo dobrze, używam go jako pożywki do nastawów.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
" Do pewnych informacji dochodzi się logiką...." ,
napisał Partyzant
napisał Partyzant
-
- Posty: 7
- Rejestracja: środa, 25 lip 2012, 08:41