Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Ja znalazłem 6-cio litrową ze szlifem po 135 zł brutto ze szkła laboratoryjnego , ale nie napiszę gdzie
Jak pisałem szkło szkłu nie równe. Moja cena była ceną cennikową szkła SIMAX. Napisz producenta szkła to będziemy mogli porównać "cenę do jakości"
Nie ma czegoś takiego jak szkło laboratoryjne. Chodzi prawdopodobnie o szkło Boro3.3. Ale jak pisałem nie można brać pod uwagę tylko że to szkło laboratoryjne.
Jak chcesz to i za 85zl netto (cennikowo) kupisz, ale to małe żółte rączki robiły.
Różnice w jakości szkła zobaczysz pod polaryskopem lub przy gwałtownych zmianach temperatur. Oprócz tego wykonanie szlifów też ma duże znaczenie.
Produkt .... made in china (bardzo dużo na rynku "koneserskim" - 85zł netto
Witam posiadam dość podobny sprzęt do Kucyk`a (http://alkohole-domowe.com/destylat/gal ... bf-10.html). Od kolby idzie deflegmator a potem chłodnica. Ogrzewam go czasza grzejna starego typu wraz z regulatorem napięcia. Z racji oszczędności finansów zastanawiam się czy grzanie kolby na nowocześniejszym sprzęcie elektrycznym czyli jak kolega Kucyk na grzałce nie jest tańsze. A także ogrzewania na palniku gazowym (gaz ryczałtowy) Hmm nasuwa mi się pytanie czy kolba wytrzyma i nie wybuchnie po zbyt mocnym nagrzaniu. Dodam że kolba jest ze szkła laboratoryjnego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości