Oj chyba nie bardzo. Mojej żony dziadek ma pasiekę i teściowa czasem wyrabia różne nalewki i miody. Miałem okazję próbować z prawdziwego miodu i sztucznego. Moje odczucia są takie że na sztucznym szkoda zachodu, miód pitny nawet smak ma sztuczny
Warto wspomnieć że miód sztuczny to nie miód tylko wyrób miodo-podobny. (choć uważam że tej nazwy powinni zabronić również!)
To jest woda z cukrem i dodatkami smakowymi + mały procent prawdziwego miodu.
Radzę używać tylko prawdziwego produktu.
Mam w domu akurat Miód Sztuczny Płynny firmy Jamar, skład: glukoza, fruktoza, sacharoza, woda, aromat miodowy. To nawet nie ma dodatku prawdziwego miodu więc jak to mogą tak nazywać? To dziwne
Pomysł raczej tylko jako eksperyment. Jeśli masz czas i jesteś ciekawy zrób 1L czy 2L w/g normalnego przepisu w dziale Miody i sprawdź. To może to być pouczający test dla nas wsystkich. A jak nie wyjdzie to dodaj do kolejnego kociołka - nic nie tracisz...
Juliusz
______________________________________________________________________ Wybrana stopka jest całkowicie niecenzuralna - tylko dla wybranych.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości