Chłopaki w gąsiorze szaleją

Technologia najprostszych nastawów opartych na cukrze.

Autor tematu
jelonek81
10
Posty: 10
Rejestracja: wtorek, 8 mar 2011, 11:42

Post autor: jelonek81 »

Jak to u nowicjuszy, wszystko ciekawi. Czy normalnym jest, żeby już w momencie "stawiania" w/g grunwaldzkiej receptury, nastaw zasuwał jak rakieta ?
alembiki
Awatar użytkownika

Kerry
150
Posty: 154
Rejestracja: czwartek, 25 mar 2010, 13:22
Krótko o sobie: Nie do końca poważnie ;)
Ulubiony Alkohol: Łycha :>
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Silesia Inferior
Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Re: Chłopaki w gąsiorze szaleją

Post autor: Kerry »

Tak. Szczególnie w wersji z przecierem.
Pozdrawiam,
Kerry
omnia mea mecum porto
Awatar użytkownika

JanOkowita
2500
Posty: 2739
Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: PL
Podziękował: 308 razy
Otrzymał podziękowanie: 432 razy
Kontakt:
Re: Chłopaki w gąsiorze szaleją

Post autor: JanOkowita »

Drożdże lubią pracować, tylko trzeba uważać aby nie miały za gorąco. Jeśli nastaw będzie zbyt ciepły (pow.34 st.C) to proszę go przestawić do chłodniejszego pomieszczenia.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nastawy cukrowe”