W zeszłym tygodniu odwiedził mnie znajomy , który wyjechał na stałe do Irlandii północnej .
Przywiózł mi do degustacji tamtejszy "produkt regionalny" pod nazwą : "pachino".
smakuje toto i wygląda jak "grzaniec galicyjski" . Nie omieszkałem zanurzyć w tym czymś alkoholomierza, pokazał ok 35% . Jednak znajomek nie był w stanie powiedzieć nic na temat technologi produkcji tego wynalazku , poprostu kupuje go od jakiegoś domowego producenta .
Czy ktoś o tym słyszał i mógłby podzielić się swoimi wiadomościami ?
PACHINO
-
Autor tematu - Posty: 113
- Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 13:40
- Krótko o sobie: siedzę na forum a tam sobie kapie!!!
- Ulubiony Alkohol: Skotch Rill wel kancioczek
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Re: PACHINO
Witam kolego, wyszukiwarka nie gryzie. Czytaj, np tu:
http://alkohole-domowe.com/forum/irland ... -t866.html
http://www.gazeta.ie/forum/index.php?showtopic=60174
http://alkohole-domowe.com/forum/irland ... -t866.html
http://www.gazeta.ie/forum/index.php?showtopic=60174