PACHINO

Pomysły na poprawę smaku bimbru, przepisy smakowe, domowe sposoby na wyrób markowych wódek...
Awatar użytkownika

Autor tematu
dziad borowy
100
Posty: 113
Rejestracja: środa, 17 lut 2010, 13:40
Krótko o sobie: siedzę na forum a tam sobie kapie!!!
Ulubiony Alkohol: Skotch Rill wel kancioczek
Status Alkoholowy: Konstruktor
Podziękował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Post autor: dziad borowy »

W zeszłym tygodniu odwiedził mnie znajomy , który wyjechał na stałe do Irlandii północnej .
Przywiózł mi do degustacji tamtejszy "produkt regionalny" pod nazwą : "pachino".
smakuje toto i wygląda jak "grzaniec galicyjski" . Nie omieszkałem zanurzyć w tym czymś alkoholomierza, pokazał ok 35% . Jednak znajomek nie był w stanie powiedzieć nic na temat technologi produkcji tego wynalazku , poprostu kupuje go od jakiegoś domowego producenta .
Czy ktoś o tym słyszał i mógłby podzielić się swoimi wiadomościami ?
My tu sobie siedzimy , a gorzałka w lesie

gos1978
20
Posty: 21
Rejestracja: czwartek, 7 lut 2013, 11:58
Re: PACHINO

Post autor: gos1978 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przepisy smakowe”