Witam wszystkich forumowiczów.
Jakiś czas temu założyłem konto, ale jakoś nie złożyło mi się do tej pory z niego skorzystać.
Temat forum nie jest dla mnie pierwszyzną. Bezwonna sposta 96% nie jest dla mnie i mojego sprzętu problemem
Tematy mikrobiologiczne i enzymatyczne też całkiem nieźle ogarniam (że tak się pochwalę Mgr inż. biotechnologii).
Psotę stosuję głównie na nalewki, których jestem wielkim fanem, szczególnie lubię proste, trzyskładnikowe bez żadnych udziwnień 40+.
W swój lab wzbogaciłem też w ekstraktor ciecz-ciało stałe wzorowany na aparacie soxhleta z tym, że pojemność zbiornika na rozpuszczalnik 5l, więc troszkę większa skala Obecnie zafascynowałem się alkoholami zbożowymi i właśnie jestem w trakcie fermentacji ortodoksyjnej whisky słodowej, a właśnie w tej chwili zawędrowałem tu szukając przepisów i praktycznych wskazówek na domowe piwa.
Pozdrawiam.
Zeratul
Regulamin forum
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
1. Jako temat wpisz tylko swój NICK
2. Przedstaw się pozostałym członkom forum, napisz co lubisz robić czym się interesujesz, co Cię tu sprowadza i jaki alkohol najbardziej lubisz produkować:) Tutaj możecie pisać o sobie dosłownie wszystko na co macie ochotę.
3. Jeśli masz zamiar tylko napisać np. "Witam, nazywam się .... " to daruj sobie.
4. Multikonta - kasujemy i banujemy
-
- Posty: 63
- Rejestracja: środa, 12 sie 2015, 11:45
- Krótko o sobie: Jak to Jeż na pierwszy rzut oka szorstki i kłujący,
ale przy bliższym poznaniu całkiem sympatyczny ;) - Ulubiony Alkohol: Jim Beam, śliwowica, wśniówka, orzechówka i dobre zimne piwo.
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Wielkopolska - kraina lasów i jezior "Małe Mazury"
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy