Zacieranie RYŻU-ryżówka
-
- Posty: 224
- Rejestracja: wtorek, 9 cze 2015, 17:45
- Krótko o sobie: siłownia,boks,golebie wysokolotne,domowa łycha
- Ulubiony Alkohol: Hudson Manhattan Rye
- Status Alkoholowy: Bimbrownik
- Lokalizacja: Uk
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Re: Zacieranie RYŻU-ryżówka
Pozwolę sobie opisać mój trunek ala whiskey, mianowicie zatarłem ryż enzymami całość leżakowała z dębem(szczapki z białego słodkiego wina), destylowana raz na półkowej, ogólnie całość nie zachwyca. Nie jest to zły alkohol ale mało wyrazisty. Ale jeśli mam nadmiar ryżu to warto zrobić z tego spirytus, napewno wyjdzie smaczny.
Bimber forever !!!
Re: Zacieranie RYŻU-ryżówka
Czy z zacierów ryżowych robicie spirytus? Jak wrażenia?
Ostatnio zmieniony czwartek, 5 paź 2017, 16:12 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zdanie rozpoczynamy dużą literą.
Powód: Zdanie rozpoczynamy dużą literą.
-
- Posty: 126
- Rejestracja: czwartek, 13 lis 2014, 13:18
- Ulubiony Alkohol: własne piwo
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Zacieranie RYŻU-ryżówka
Witam ponownie. Finalnie 2,5 L gotowego wyrobu o stężeniu 42%. Wrażenia są następujące: zapach - delikatny, bardzo czuć tutaj pszenicę (po robieniu piwa takie składniki daje się łatwo rozróżnić), smak - ostry na końcu, tak jakby udział miało w tym żyto ale nie miało. Na razie jest to tylko próba po 2 tygodniach. O reszcie wrażeń opowiem po konsumpcji za pół roku. Pozdrawiam
-
- Posty: 3
- Rejestracja: niedziela, 12 lis 2017, 09:39
- Podziękował: 4 razy
-
- Posty: 126
- Rejestracja: czwartek, 13 lis 2014, 13:18
- Ulubiony Alkohol: własne piwo
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 35 razy
Re: Zacieranie RYŻU-ryżówka
Nie czekaj, działaj, próbuj, szukaj złotego środka. Oto mój - http://alkohole-domowe.com/forum/zacier ... ml#p155409