Szybko z piekarnika

Coś, co można łatwo i szybko przygotować na zagrychę.
Awatar użytkownika

Autor tematu
Coorp.pl
100
Posty: 112
Rejestracja: czwartek, 10 wrz 2009, 20:24
Krótko o sobie: Zbyt wiele szczegółów nie ma co zdradzać. Kocham moją Rodzinę a Przyjaciele są ważni jak moi Krewni. Kiedyś kupię sobie ranczo, wybuduję dom, wędzarnię, ziemiankę i szopę do pędzenia. Kto wie? Może wykopię staw? Posadzę na pewno brzozy. A może dęby i lipy ;-) Świerki i sosny też tam będą. Będę miał kurki i świnki, a kto wie, czy nie będzie tam krówki i konika :-)
Ulubiony Alkohol: własne wódki i nalewki oraz piwo braciszka Siurka
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: Puszcze Mazowsza
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Post autor: Coorp.pl »

Kiedyś pomagałem Koleżance w kuchni, przed Jej imieninami. Aktualnie nie było męża w domu, więc potrzebowała kogoś do pocięcia żeberek. Oczywiście telefon do mnie, bo mieszkaliśmy prawie po sąsiedzku. Polecam przepis, bo naprawdę dość szybki i nieskomplikowany.

KARKÓWKA LUB ŻEBERKA W CEBULI:

-1,5 kg karkówki
-kilka cebul
-przyprawa do... np. grilla


Cebulę kroimy w talarki a mięso w duże skwarki, np, jak pół telefonu komórkowego.

Talarki cebuli układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawą. Układamy mięso, posypujemy przyprawą, cebula - przyprawa, mięso - przyprawa i jeszcze na wierzch cebula i oczywiście przyprawa, i... Do nagrzanego piekarnika. Czas przygotowania, ok. 1 godz. razem z pieczeniem, bo piec oczywiście trzeba, aż będzie upieczone. No, oczywiście naczynie ma być przykryte. Polecam, wypróbowane, smaczne.
"Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich".
Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik


Ave Księstwo Oświęcimskie ;)
promocja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakąski Domowe”