Wzmocnienie cydru o 2%
-
- Posty: 169
- Rejestracja: piątek, 16 sty 2015, 22:00
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: Wzmocnienie cydru o 2%
Taką ilość to normalnie w soku rozpuść, możesz dać troszkę espumisanu na pianę.
Ostatnio zmieniony piątek, 22 wrz 2017, 07:57 przez Kamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zdania zaczynamy z dużej litery.
Powód: Zdania zaczynamy z dużej litery.
-
Autor tematu - Posty: 52
- Rejestracja: niedziela, 27 sie 2017, 18:55
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Re: Wzmocnienie cydru o 2%
danianf filtrujesz cydr? Zastosowałem drożdze zamoyskie i po przelaniu widzę że na powierzchni jest parę skórek owoców ( te co w saszetce były )
Cydr mój od tygodnia nie bulka, a jakiś słodki jest. Nie wiem czy to wina tego że kupiłem tłoczony jabłko-gruszka czy przyzwyczajam się do kwasku
Zobaczymy za tydzień czy coś się zmieni.
Cydr mój od tygodnia nie bulka, a jakiś słodki jest. Nie wiem czy to wina tego że kupiłem tłoczony jabłko-gruszka czy przyzwyczajam się do kwasku
Zobaczymy za tydzień czy coś się zmieni.