Wino z wiśni

Jabłka, wiśnie, czereśnie, porzeczki czerwone i czarne, gruszki, śliwki, truskawki ...

Autor tematu
malyrymek
1
Posty: 1
Rejestracja: niedziela, 14 lip 2013, 12:32

Post autor: malyrymek »

Witam.
Jakiś czas temu dostałem wiśnie, które przerobiłem, tzn. wydrylowałem i razem z częścią pestek włożyłem do pojemnika fermentacyjnego. Jako, że czasu później niestety miałem mało przeleżało tak okrągły miesiąc. Teraz chciałbym je zlać, ale wydaje mi się, że troszeczkę przegapiłem termin. Moje pytanie : czy mogę dalej nad nim pracować czy z uwagi na zdrowie przyszłych pijących pozbyć się go ( z ciężkim sercem).
Dzięki za odpowiedzi.
promocja
Awatar użytkownika

inblue
350
Posty: 389
Rejestracja: środa, 2 kwie 2014, 08:19
Status Alkoholowy: Miodosytnik
Lokalizacja: Warszawa/Praga Płd.
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 307 razy
Re: Wino z wiśni

Post autor: inblue »

malyrymek pisze:Moje pytanie : czy mogę dalej nad nim pracować
Możesz.
Prawdziwi twardziele piją naftę.

https://stop447.info/
#NieDlaRoszczeń
Awatar użytkownika

Kułak
30
Posty: 43
Rejestracja: niedziela, 13 sty 2013, 21:17
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Konstruktor
Lokalizacja: Izabelin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Re: Wino z wiśni

Post autor: Kułak »

Znaczy się, masz pulpę?
Jaki zapach, czy są ślady pleśni?
Pracować można - albo wino, albo ocet - jedno i drugie da się spożyć.
W szczególności, może Ci tam już fermentować wino na dzikich drożdżach.
"Właśnie fak­ty nie is­tnieją, je­dynie interpretacje." - Fryderyk Nietzsche
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wina Owocowe”