Właściwości enzymu scukrzającego po upływie terminu przydatności?
-
- Posty: 76
- Rejestracja: piątek, 14 lis 2014, 04:29
- Krótko o sobie: Jestem jaki jestem i nikt tego nie zmieni!
- Ulubiony Alkohol: własny :-)
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Gidle
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: Właściwości enzymu scukrzającego po upływie terminu przydatności?
Czytałem że enzymy najlepiej jest trzymać w lodówce. Najlepiej zrób test na garści śruty w jakim małym garnuszku w domu i będziesz wiedział na czym stoisz.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ
-
- Posty: 1032
- Rejestracja: czwartek, 25 wrz 2014, 17:30
- Ulubiony Alkohol: Czysta
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Naas
- Podziękował: 259 razy
- Otrzymał podziękowanie: 180 razy
-
- Posty: 4941
- Rejestracja: niedziela, 25 kwie 2010, 09:02
- Krótko o sobie: lubię cos sposocić, a potem to wypić( w doborowym towarzystwie)
- Ulubiony Alkohol: Chivas Regal, dobra psotka, czasem mineralka gazowana
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Podziękował: 561 razy
- Otrzymał podziękowanie: 848 razy
Re: Właściwości enzymu scukrzającego po upływie terminu przydatności?
Jakość danego produktu zależy wyłącznie od jakości opakowania, warunków w jakich produkt był pakowany, jak zauważył ktoś wcześniej od warunków przechowywania, temperatury, wilgotności itp..
Terminy ważności, ustalane ustawowo, tez są zależne od danego produktu i jego kategorii.
A są krótsze od wartości właściwej, ze względu o nasze życie i zdrowie.
Przykładowo mleko w słońcu zepsuje się od razu, a pasteryzowane poleży naprawdę długo. Dokładając jeszcze przetrzymywanie w lodówce Jak proszek do prania ma termin przydatności 2 lata, to przechowywany w odpowiednich warunkach po 10-ciu też upierze nasze gacie, prawda?
Także zwracajmy baczną uwagę gdzie i jak przechowujemy nasze produkty, bo nigdy nie wiadomo czy zdążymy ich użyć na czas.
-
Terminy ważności, ustalane ustawowo, tez są zależne od danego produktu i jego kategorii.
A są krótsze od wartości właściwej, ze względu o nasze życie i zdrowie.
Przykładowo mleko w słońcu zepsuje się od razu, a pasteryzowane poleży naprawdę długo. Dokładając jeszcze przetrzymywanie w lodówce Jak proszek do prania ma termin przydatności 2 lata, to przechowywany w odpowiednich warunkach po 10-ciu też upierze nasze gacie, prawda?
Także zwracajmy baczną uwagę gdzie i jak przechowujemy nasze produkty, bo nigdy nie wiadomo czy zdążymy ich użyć na czas.
-
pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............