Drożdże Vodka Crystal

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.

Autor tematu
patison
20
Posty: 25
Rejestracja: wtorek, 11 sie 2015, 17:29
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Post autor: patison »

Witam
Czy ktoś używał kiedyś tych drożdży:
https://alkohole-domowe.pl/product-pl-9 ... ystal.html
Generalnie chodzi mi o czas fermentacji. Jak długo pracują te drożdże?
Chciał bym zrobić nastaw 100 litrów z 4 paczek tych drożdży i 24 kg cukru. Producent zapewnia że nadają
się do łączenia w duże nastawy i mają bardzo dobry smak w produkcie końcowym.
Awatar użytkownika

Kamal
2000
Posty: 2368
Rejestracja: wtorek, 9 paź 2012, 11:54
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Ulubiony Alkohol: Rum i ogólnie większość domowych trunków
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 210 razy
Re: Drożdże Vodka Crystal

Post autor: Kamal »

Nie robiłem na tych drożdżach, ale wydaje mi się, że 2-3 paczki by wystarczyły. :-)
K.
Obrazek
Awatar użytkownika

JanOkowita
2500
Posty: 2738
Rejestracja: czwartek, 10 lut 2011, 13:56
Krótko o sobie: Parmezan, Ementaler i Roquefort, Duvel i Trappist - to moje nałogi.
Ulubiony Alkohol: Im ciekawszy i starszy tym lepszy.
Status Alkoholowy: Starszy Dziobomocznik
Lokalizacja: PL
Podziękował: 308 razy
Otrzymał podziękowanie: 432 razy
Kontakt:
Re: Drożdże Vodka Crystal

Post autor: JanOkowita »

Drożdże AD Vodka Crystal przy prawidłowo napowietrzonym nastawie i zachowaniu warunków pracy (25-27 st.C na starcie i potem nie mniej niż 18 st.C otoczenia, 1 paczka na 6 kg cukru lub 7 kg glukozy) zakończą pracę po 6-7 dniach.
Zapraszam do mojego sklepu: https://alkohole-domowe.pl Pokolenie Silver jeszcze daje radę:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”