Garnek do zacierania i chmielenia 70 l
Witam, mam zamiar kupić trochę większy garnek, 70 l.
Czy taki jak ten będzie dobry, używa ktoś podobnego?
http://www.termosy.com.pl/garnek-stalowy-70-garnki-p-11.html
Czy taki jak ten będzie dobry, używa ktoś podobnego?
http://www.termosy.com.pl/garnek-stalowy-70-garnki-p-11.html
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 lis 2015, 21:49 przez Wald, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Posty: 447
- Rejestracja: niedziela, 12 sty 2014, 18:21
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 77 razy
Re: Garnek zmiana
Tylko, że ten pojemnik ma za cienkie dno i na 100% sfajczy zacier.
A garnek, jak to garnek. Choć niska cena może sugerować cienkie ścianki, a co za tym idzie garnek może być trochę giętki.
Na czym będziesz grzał garnek?
Jeżeli na taborecie gazowym, to kup kega 100L oderżnij górę i przerób na pokrywkę. Taniej i lepiej.
A garnek, jak to garnek. Choć niska cena może sugerować cienkie ścianki, a co za tym idzie garnek może być trochę giętki.
Na czym będziesz grzał garnek?
Jeżeli na taborecie gazowym, to kup kega 100L oderżnij górę i przerób na pokrywkę. Taniej i lepiej.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
-
- Posty: 7332
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: Garnek zmiana
@HomoChemicus, słabo się orientujesz
Garnki gastronomiczne jako takie, również mają cienkie (jednowarstwowe) dno, zwłaszcza te o większych pojemnościach. No i na pewno nie będzie "giętki" Musi przecież te kilkadziesiąt litrów żuru czy grochówki wytrzymać przy przenoszeniu gara
Garnki gastronomiczne jako takie, również mają cienkie (jednowarstwowe) dno, zwłaszcza te o większych pojemnościach. No i na pewno nie będzie "giętki" Musi przecież te kilkadziesiąt litrów żuru czy grochówki wytrzymać przy przenoszeniu gara
SPIRITUS FLAT UBI VULT
-
- Posty: 447
- Rejestracja: niedziela, 12 sty 2014, 18:21
- Status Alkoholowy: Student Bimbrologii
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 77 razy
Re: Garnek zmiana
Garnek ten jak najbardziej się nadaje.
Może się źle wyraziłem. Nie chodziło mi o to, że się zegnie pod naporem płynu itp.
Chodziło mi o to, że bardzo łatwo będzie go wgiąć np. podczas upadku.
Może się źle wyraziłem. Nie chodziło mi o to, że się zegnie pod naporem płynu itp.
Chodziło mi o to, że bardzo łatwo będzie go wgiąć np. podczas upadku.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota.
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
Co do tej pierwszej są jednak pewne wątpliwości."
A. Einstein
-
- Posty: 440
- Rejestracja: poniedziałek, 30 sie 2010, 12:15
- Ulubiony Alkohol: Zioła, owoce
- Status Alkoholowy: Gorzelnik
- Podziękował: 40 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Re: Garnek zmiana
Zdarza mi się korzystać z podobnej baterii profesjonalnych garnków gastronomicznych o pojemności 30, 50, 70, 100 litrów.
Ścianek nie mierzyłem, ale gary są koszmarnie ciężkie i nie ma mowy o jakimkolwiek odkształcaniu i nigdy żaden mi się nie przypalił a zacieram w nich śrutę 1 do 3 cz. wody. Czyli dość gęsto. Doskonale przy tym trzymają ciepło. Zaciera się w nich idealnie.
Ścianek nie mierzyłem, ale gary są koszmarnie ciężkie i nie ma mowy o jakimkolwiek odkształcaniu i nigdy żaden mi się nie przypalił a zacieram w nich śrutę 1 do 3 cz. wody. Czyli dość gęsto. Doskonale przy tym trzymają ciepło. Zaciera się w nich idealnie.
Kto w winku nie smakował, Wstręt do kobiet czuje,
Ten, jeśli nie zwariował, To pewnie zwariuje.
بطرس
Ten, jeśli nie zwariował, To pewnie zwariuje.
بطرس