cydr miętowy

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
michwo1
50
Posty: 75
Rejestracja: środa, 3 kwie 2013, 10:42
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Post autor: michwo1 »

Witam
Chciałbym zrobić cydr o posmaku mięty. Jestem już po kilku cydrach "z kartonika" a teraz przyszedł czas na mały eksperyment. Chciałbym przed fermentacją do soku dodać esencję herbaty miętowej, czy to jest doby pomysł, czy po fermentacji?
Awatar użytkownika

gr000by
2500
Posty: 2625
Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 50 razy
Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: cydr miętowy

Post autor: gr000by »

Sprawdź temat o cydrze z soku z kartonika, były jakieś wzmianki o dodatku syropu miętowego.
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.

Brendzel
2
Posty: 2
Rejestracja: poniedziałek, 3 lis 2014, 14:40
Ulubiony Alkohol: whyski
Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
Lokalizacja: Oława
Kontakt:
Re: cydr miętowy

Post autor: Brendzel »

Jak wyszedł Twój eksperyment? Jest to zdatne do picia ?:) Jaki efekt? Ja nie byłem przekonany zbytnio do cydru, ale jak posmakowałem cydr jabłkowy kupny to bardzo mi posmakował.
____________________________________________________________________________________
Fatra Płyty drogowe betonowe
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”