Dziwny, ciemny osad w górnej części nastawu zbożowego.

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
lukasz170395
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 11 mar 2015, 22:19
Podziękował: 2 razy

Post autor: lukasz170395 »

Droga bimbrownicza brać!

Sądzę, iż mam nietypowy problem. Szukałem na forum podobnym problemów lecz nie rozwiązało to moich "kłopotów " .
Jeżeli jednak gdzieś przeoczyłem podobny temat, proszę o przekierowanie mnie do niego.

Wróćmy do tematu.
Tydzień temu oddzieliłem mój przefermentowany zacier na whisky od zboża (słód jęczmienny) i przelałem go do gasiąra. Po kilku dniach na powierzchni zacieru zaczęła tworzyć się warstwa płynu w kolorze coca-coli. Z dnia na dzień ta warstwa stawała się coraz grubsza/szersza. Nie jest ona przezroczysta. Czy ktoś wie co może być nie tak? Czy w ogóle wszystko jest w porządku. Zapach jest w porządku z typowym aromatem fermentującego zboża.
Poniżej fotki przedstawiające aktualny wygląd zacieru.

P.S. Po zlaniu do gąsiąra (tydzień temu) dodałem 10g bentonitu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika

olo 69
650
Posty: 692
Rejestracja: sobota, 8 maja 2010, 08:02
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 72 razy
Re: Dziwny, ciemny osad w górnej części nastawu zbożowego.

Post autor: olo 69 »

Temat chyba zdublowany. Prośba do moderatorów o sprawdzenie.
Pozdrawiam,olo 69

eldier
750
Posty: 751
Rejestracja: wtorek, 29 kwie 2014, 23:12
Podziękował: 114 razy
Otrzymał podziękowanie: 158 razy
Re: Dziwny, ciemny osad w górnej części nastawu zbożowego.

Post autor: eldier »

Tak, dokładnie taki sam jak ten drugi, tylko pół godziny różnicy pomiędzy wstawieniem. Już go zgłosiłem do modów.

Autor tematu
lukasz170395
1
Posty: 1
Rejestracja: środa, 11 mar 2015, 22:19
Podziękował: 2 razy
Re: Dziwny, ciemny osad w górnej części nastawu zbożowego.

Post autor: lukasz170395 »

Tak, tak, temat zdublowany przez pomyłkę. Proszę moderatorów o usunięcie. A kolegów z forum o jakieś wskazówki co do tematu.

Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”