Witam zacne forum.
Trochę czasu minęło, człowiek się trochu nauczył z FORUM.
Chciałbym pokazać, jak zmienił się mój sprzęt od Niedziela, 28 Paź 2012, 18:43 do dziś.
Tu link do postu z przed 2 lat; http://alkohole-domowe.com/forum/gos78- ... t6876.html
A tu teraz;
Myślę że zmiana nastąpiła ale wy osadzicie.
Jeszcze przed świętami chcę zmienić kega na 100l =+regulator Pamela i 2 zawory , będzie to już
kompletny bimbrofor.
Mam nadzieję.
Od amatora do prawie profesionalisty ;)
Re: Od amatora doprawie profesionalisty ;)
Bardzo pomocne dla mnie do odbioru pogonu wiem kiedy skończyć.
Teraz będę miał termometr w kotle to nie będzie potrzebna.
[MOD - Pisz staranniej!]
Witaj, wiem że chłodniczka niepotrzebna, ale z zaworka idzie do chłodniczki, dalej do papugi lubię patrzeć ile leci.greg0004 pisze:No niezła metamorfoza) chłodniczka raczej niepotrzebna na destylat z głowicy, jeśli robiłeś sam, lub miałeś wgląd jak powstaje sprzęt, to obniżony odbiór troche ułatwia przebieg procesu-zawsze można dorobić.
Bardzo pomocne dla mnie do odbioru pogonu wiem kiedy skończyć.
Teraz będę miał termometr w kotle to nie będzie potrzebna.
[MOD - Pisz staranniej!]
-
- Posty: 1498
- Rejestracja: środa, 7 sie 2013, 09:14
- Status Alkoholowy: Producent Wódek
- Lokalizacja: Podkarpackie
- Podziękował: 87 razy
- Otrzymał podziękowanie: 364 razy
Re: Od amatora do prawie profesionalisty ;)
Termometr w kotle może pomóc, aczkolwiek bardziej przydałby się termometr w dole kolumny(10 półka) - jeżeli tam temperatura będzie stabilna to jakość będzie właściwa. Tutaj masz 2 sposoby podejścia do odbioru końcówki: http://alkohole-domowe.com/forum/co-zro ... ml#p102663