Witam.
Mam wino z czerwonych winogron, które już młodość ma za sobą i smakiem też nie powala. Myślę wrzucić sobie to na rurki i niech powieje młodością i brandy może byłoby do wypicia. Mam kilka pytań :
1. Aparatura z deflegmatorem czy bez?
2. Przepuszczam dwa razy?
3. Wlewam wino jak leci czy trzeba to jakoś przygotować? Jakieś dodatki itp.?
Myślicie, że warto marnować opał? Czy da się z tego zrobić porządny i cieszący kubki smakowe trunek?
Z góry dziękuje za rady.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
Brandy z wina
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
- Posty: 7333
- Rejestracja: sobota, 23 paź 2010, 16:20
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Ulubiony Alkohol: Swój własny
- Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
- Lokalizacja: Polska południowa
- Podziękował: 397 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1694 razy
Re: Brandy z wina
Hmm, kolejny leniwiec - http://alkohole-domowe.com/forum/destyl ... -piwa.html
SPIRITUS FLAT UBI VULT