Aparat odpędowy 1500 l.
-
Autor tematu - Posty: 282
- Rejestracja: środa, 18 lut 2009, 13:24
- Krótko o sobie: Normalny zjadacz chleba.
- Ulubiony Alkohol: własny wyrób
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Wschodnia Polska
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 157 razy
- Kontakt:
Witam.
Chciałbym pokazać nowy produkt. Aparat odpędowy do ciężkich nastawów, lub nisko procentowych.
Jest to uzupełnienie do DE250 które bierze na siebie pierwszy etap z nastawów owocowych lub niskoprocentowych.
Aparat - wysokość max 4,3 m, w najszerszym miejscu 2,2 m,
Zbiornik 1650 litrów, w pełni izolowany,
Mieszadło z regulacją obrotów,
Grzanie gazowe 75 kW (trzy zespoły grzewcze każdy po 25 kW) - gaz ziemny,
Katalizator (lub aromatyzator)
Regulowana ilość półek,
Tutaj nie jest do końca złożony - ale wygląda nieźle.
Pozdrawiam.
Cezary
Chciałbym pokazać nowy produkt. Aparat odpędowy do ciężkich nastawów, lub nisko procentowych.
Jest to uzupełnienie do DE250 które bierze na siebie pierwszy etap z nastawów owocowych lub niskoprocentowych.
Aparat - wysokość max 4,3 m, w najszerszym miejscu 2,2 m,
Zbiornik 1650 litrów, w pełni izolowany,
Mieszadło z regulacją obrotów,
Grzanie gazowe 75 kW (trzy zespoły grzewcze każdy po 25 kW) - gaz ziemny,
Katalizator (lub aromatyzator)
Regulowana ilość półek,
Tutaj nie jest do końca złożony - ale wygląda nieźle.
Pozdrawiam.
Cezary
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Posty: 100
- Rejestracja: sobota, 8 lut 2014, 16:45
- Status Alkoholowy: Producent Nalewek
- Lokalizacja: Lasek Koło Drogi
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
Witam.
Cezary w tle tego aparatu, Twój (a może nie Twój) dom wygląda na jakiś malutki
A tak poważnie, to maszynka robi wrażenie i to niezłe
Pozdrawiam.
Cezary w tle tego aparatu, Twój (a może nie Twój) dom wygląda na jakiś malutki
A tak poważnie, to maszynka robi wrażenie i to niezłe
Pozdrawiam.
"Alkohol jest największym wrogiem człowieka, ale w Biblii zostało napisane... ...Kochaj swoich wrogów". ~ Frank Sinatra ~
-
- Posty: 118
- Rejestracja: sobota, 7 lis 2009, 18:43
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
O rzesz w moją piękną twarz. To chyba już sprzęt do gorzelni, a nie do "domowego" użytku. Nie powiem maszyna piękna. Jeśli można się zapytać, robiłeś już testy? Bo ciekawi mnie, a na pewno nie tylko mnie. Ile trwa rozgrzanie wsadu oraz sam proces odpędu trwa.
Ale szacunek dla Ciebie i twojego portfela.
Ale szacunek dla Ciebie i twojego portfela.
Jak pędzić, Panie Premierze? Rzetelnie i dokładnie...
-
- Posty: 71
- Rejestracja: piątek, 14 wrz 2012, 21:16
- Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
-
- Posty: 27
- Rejestracja: poniedziałek, 13 sty 2014, 11:23
- Krótko o sobie: "Jestem fajnym człowiekiem:)" Tego jeszcze nikt nie zbadał czas pokaże a Koledzy ocenią.
Psoceniem zaraził mnie znajomy szwagra, zawsze częstuje fajnym "napojem ognistym". Postanowiłem, że i ja spróbuję. Gdy zaczynałem przygodę na forum wydawało mi się, że budowa odpowiedniego sprzętu nie będzie aż tak skomplikowana. Po miesiącu czytania zagłębiania się w temat coraz częściej mam wrażenie jak bym czytał instrukcje budowy "okrętu bojowego gwiezdnej floty" wraz z instrukcją pilotażu. Ale psotnicy nigdy się nie poddają, ja też się nie poddam, "Alea iacta est." :) - Ulubiony Alkohol: Dobre Wino wytrawne, Dobra psota
- Status Alkoholowy: Popijacz Okazyjny
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 15 razy
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
Piękny "potwór"
Próbowałem liczyć apetyt tego "potwora" ok 375 kg cukru, z 54 paczki drożdży gorzelnianych lub wagon piekarniczych, cysterna przecieru pomidorowego oraz inne niezbędne i mnóstwo wolnego czasu a wynik kto wie ze 200 l dobroci
Znając życie coś poknociłem.
Jak dla mnie początkującego to te ilości są kosmiczne
Nie mogę sobie wyobrazić odbioru przedgonu i jego ilości.
Próbowałem liczyć apetyt tego "potwora" ok 375 kg cukru, z 54 paczki drożdży gorzelnianych lub wagon piekarniczych, cysterna przecieru pomidorowego oraz inne niezbędne i mnóstwo wolnego czasu a wynik kto wie ze 200 l dobroci
Znając życie coś poknociłem.
Jak dla mnie początkującego to te ilości są kosmiczne
Nie mogę sobie wyobrazić odbioru przedgonu i jego ilości.
Alea iacta est
-
Autor tematu - Posty: 282
- Rejestracja: środa, 18 lut 2009, 13:24
- Krótko o sobie: Normalny zjadacz chleba.
- Ulubiony Alkohol: własny wyrób
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Wschodnia Polska
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 157 razy
- Kontakt:
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
Witam.
Na opis techniczny zamieszczę trochę później jak złapie trochę "wolnego czasu". Dopiero wróciłem z wyjazdu.
Cały złożony sprzęt wygląda:
Natomiast po złożeniu i gotowy kontenerek transportowy (2,0 x 3,0 x 1,6 m)
Cezary
Na opis techniczny zamieszczę trochę później jak złapie trochę "wolnego czasu". Dopiero wróciłem z wyjazdu.
Cały złożony sprzęt wygląda:
Natomiast po złożeniu i gotowy kontenerek transportowy (2,0 x 3,0 x 1,6 m)
Cezary
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Posty: 1108
- Rejestracja: sobota, 3 lis 2012, 19:39
- Krótko o sobie: Domowy konstruktor, różnych nietypowych destylatorów.
- Ulubiony Alkohol: Własny
- Status Alkoholowy: Konstruktor
- Lokalizacja: Centrum, Warszawa
- Podziękował: 169 razy
- Otrzymał podziękowanie: 497 razy
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
A ja to skomentuje posługując się urywkiem z filmu :
https://www.youtube.com/watch?v=7vJ6p6g9QEU
Gratki Cezary
https://www.youtube.com/watch?v=7vJ6p6g9QEU
Gratki Cezary
[linia][/linia][i]Pozdrawiamy
SztukaDestylacji
SztukaDestylacji
-
- Posty: 5374
- Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 664 razy
- Kontakt:
Re: Aparat odpędowy 1500 l.
Po blachach na samochodach to Holandia lub Portugalia.A mi bardziej podoba się tło zdjęć. Prywatna kolekcja, czy można gdzieś je oglądać?
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
-
- Posty: 773
- Rejestracja: wtorek, 24 sie 2010, 22:25
- Krótko o sobie: Lubie psocić i przy okazji próbować, a najlepiej smakuje w święta kiedy delektujemy się naszymi wyrobami, i te wędzonki...
- Ulubiony Alkohol: Żubrówka
- Status Alkoholowy: Piwowar
- Lokalizacja: Jeweuropa czyli nowy trzeci swiat
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowanie: 33 razy