Witam!
Od ponad roku wałkuje temat cydrów i zaczynam szukać innych smaków.
Testowałem już różnymi aromatami i efekt był dość ciekawy ale nie był ze tak powiem bliski ideałowi.
Co myślicie o dodaniu do cydru bądź nastau syropu owocowego?
Cydr + syrop owocowy
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.
-
- Posty: 2625
- Rejestracja: wtorek, 10 sty 2012, 11:32
- Krótko o sobie: kombinator - to przede wszystkim
- Ulubiony Alkohol: każdy zrobiony z sercem
- Status Alkoholowy: Specjalista ds. Wyrobu Alkoholu Domowego
- Lokalizacja: Rzeszów
- Podziękował: 50 razy
- Otrzymał podziękowanie: 665 razy
Re: Cydr + syrop owocowy
Jeżeli będzie to sok naturalny/domowy to wyjdzie ci cydr mieszany, z syropami sklepowymi szkoda zachodu - zazwyczaj nie mają nic wspólnego z owocem, którego smak mają imitować...
Fermentować, destylować, zalegalizować!
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.
http://www.piwo.org/topic/13642-domowa-wytwornia-debowa/ - moje przygody z piwem.