Witam. Psotnicy! Ta dyskusja nie ma sensu! Większości z nas nie chodzi o to, że jest taniej. Takie samo pytanie można by zadać wędkarzowi: po co chodzić na ryby kiedy można kupić w sklepie? To jest po prostu hobby. Może ciut nielegalne. Zapewne są i tacy co chcą się "nałoić" i tyle, ale to ich wybór. Sądząc po postach na forum tutaj takich nie ma. Pozdro
______________________________________________________________________ Życie jest za krótkie aby pić tanie wina!
Witam wszystkich bimbronautów! Jako osoba zainteresowana tematem destylacji, po rozpoznaniu wstępnym tematu nasunęło mi się jedno pytanie. Jaki jest średni koszt litra otrzymanego domowym sposobem spirytusu (uzwględniając koszt zacieru, cukru, paliwa do podgrzania kegi - gaz lub prąd, itp) ? Czy ktoś z użytkowników forum robił kiedyś taką kalkulację, a jeśli tak, to czy mógłby podzielić się swoimi wyliczeniami? Będę bardzo wdzięczny za informacje. Pozdrawiam lawy
Wszyscy piszą prawdę, ze nie ma co przeliczać na kasę czy sie opłaca, ale mogę poradzić Ci jedno: zacznij od małych rzeczy za 500zł masz już sprzęt i to niezły. ( 5zł=L u mnie, a znajomy robi z żyta 2.50zł=L ale więcej zabawy no i ma parnik:) na drzewo 160l)
Ostatnio edytowano czwartek, 1 paź 2009, 09:19 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości