Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Re: Poprawianie destylatu ultradżwiękami i granulatem minera
Napisane: środa, 2 lut 2011, 22:33
Model "wcześniejszy" (taki jak mi się udało zanabyć za te nieszczęsne 79PLN) ma silikonową uszczelkę między miska a obudową. Tylko, że jest tak zaprojektowany wylot, że nie sposób przez przechylenie jej opróznić, bo leci po zewnętrznej obudowie. Trzeba strzykawką....
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Napisane: środa, 2 lut 2011, 22:52
Na początku oblałem sobie stopy. Plastikowa szybka zmatowiała pod wpływem alkoholu, potem ultraszalowałem już z otwartą klapką. Przed godziną przestał działać i stwierdzam, że wycieka z niego mój bezcenny destylat. Dziadostwo !!!
______________________________________________________________________ -To co jest dobre jest dobre, nawet jak nikt tego nie robi. To co jest złe jest złe, nawet jak wszyscy to robią. Powiedział pewien Cowboy w telewizji. -Tylko bo jest nielegalne, nie jest złe. Tylko bo jest legalne, nie jest dobre. Moja córka.
Napisane: niedziela, 6 lut 2011, 20:20
tonic21 napisał(a):
kupiłem jedną z ciekawości za całe 10 zeta .
A gdzie to takie przeceny robią. U mnie w biedronie nie widziałem żadnych myjek, chyba się szybko rozeszły. Ale za dyszkę to może i ja bym się skusił, chociaż nie wiadomo co jest w środku (czy nie ma silniczka jako generatora).
Tytuł: Re: Poprawianie destylatu ultradżwiękami i granulatem mineralnym
Napisane: środa, 7 gru 2011, 12:38
Koledzy a czy taka myjka pracująca z częstotliwością 42kHz będzie się nadwać do postarzania psotek? Na allegro, są tylko takie, do tego znalazłem jeden model z funkcją podgrzewania, zastanawiam się czy jest sens kupowania, czy tylko 20kHz się nadają do tego celu?
Tytuł: Re: Poprawianie destylatu ultradżwiękami i granulatem mineralnym
Napisane: piątek, 9 gru 2011, 18:30
Koledzy, mam pytanie czy generator ultradźwięków o parametrach Zasilanie: 230V 50Hz Pobór mocy: 2W Zakres częstotliwości: 24.000 – 45.000 Hz Ciśnienie akustyczne: 160 dB nie nadałby się do postarzania psoty?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości