Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Tytuł: Jaką pompkę wybrać do nastawów i zacierów...
Napisane: poniedziałek, 17 paź 2011, 12:57
Właśnie 3 dni temu skończył pracować mój nastaw...
37 KG cukru Blg 20-21 dodawałem wody aż uzyskam tą wartość. 3 szt. T3
Teraz chcę zamówić jakąś pompkę żeby przepompować nastaw do innej beczki żeby na dole został osad. Potem chcę dodać klarowin i jak się sklaruje to z powrotem do beczki a jak będę już miał gotowy czysty nastaw to będę działał. Już zamówiłem taboret gazowy do mojej kany....
Na forum były gdzieś pokazane jakieś pompki... ale nie wiem gdzie i nie było o nich opisu i jak działają. Szukam jakiejś dobrej i elektrycznej. Na allegro na pewno jest tego sporo, ale chcę kupić najlepiej sprawdzoną żeby nie było problemów. Jak możecie to doradźcie. Najlepiej jak by też była zasada działania i jakieś dane....
Z góry dzięki
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Tytuł: Re: Jaką pompkę wybrać do nastawów i zacierów...
Napisane: poniedziałek, 17 paź 2011, 13:22
Musi być jakaś cyrkulacyjna z korpusem ze stali nierdzewnej. Pompki wiertarkowe są tandetne, ciekną i nie są przystosowane do pracy ze spożywką. Nówki cyrkulacyjne są drogie, ale używki chodzą w dobrych cenach. Spójrz np. na C.W.U. Grundfos UP 20-30.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości