Tytuł: Re: dobre ceny szkła + zaproszenie na targi bimbrownicze
Napisane: piątek, 5 mar 2010, 17:56
Cześć
Też mam zamiar sprawić sobie sprzęcik z tej firmy. (bedzie to moja pierwsza maszynka) Kolobę 20L + aparacik do destylacji ze szlifem na termometr. Mam pytanie. Czy warto jeszcze zaopatrzyć się w jakiś sprzęt z tej firmy, który mógłby mi się przydać?
Co to są te perełki ?
Cytuj:
Perełki szklane fi 5mm op. 400gr 15,00zł netto okres oczekiwania 2 tyg
Napisane: piątek, 5 mar 2010, 22:50
Witaj
Dokładnie to odpowiedziałby Ci Kucyk był widział sprzęt wie, jakiej jest, jakości ale moim zdaniem parę rzeczy można by kupić np. Aparat do destylacji alkoholu z tym, że ja prócz tego chcę przedłużkę taką jeszcze wstawić pod ten aparat tak, aby wydłużyć wypełnienie a perełki mogą Ci posłużyć, jako wypełnienie kolumny rektyfikacyjnej, choć niektórzy nie chwalą sobie szklanego wypełnienia chyba z powodu małego P/V, ale moim zdanie jem jest OK ja uzyskuję dosyć dobre % na wypełnieniu szklanym
Pozdrawiam
______________________________________________________________________ polak nie wielbłąd...ale to już było i...
Napisane: sobota, 13 mar 2010, 15:59
Chłodnica jest jak najbardziej ok, tylko należy pamiętać,że trzeba ją odpowiednio podłączyć używając złączek ze szlifami. Parę doprowadzasz do górnego kielicha, zaś na dolny trzeba by założyć redukcję aby precyzyjnie kapać do butli. Ogólnie raczej poleciłbym Tobie chłodnicę bez szlifu, bo łatwiej ją łączyć wężem silikonowym.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Witam! Dla wszystkich popadających w zachwyt, oglądających oryginalną konstrukcję LvL i mających ochotę na równie ciekawą konstrukcję, lecz, czy to z braku odpowiedniego zaplecza technicznego, czy po prostu braku zdolności manualnych, polecam http://www.szklolaboratoryjne.pl/kontakt.php Realizują tam wszelkie zamówienia w niewygórowanych cenach, a i z gotowych zestawów jest w czym wybierać. Kontakt na maila - bezproblemowy. Podaję ten link, gdyż samemu zajęło mi dość sporo czasu namierzenie tego typu usługodawcy. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości