Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Promocja: 9,99 zł
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
"...Rozumiem, że to wszystko przewidziane na okowitę?"
Aaaa tak tak, naturalnie Dostałem od znajomego kilka takich plasikowych pojemników z przykrywkami, kiedy tylko je zobaczyłem niczym u Pomysłowego Dobromira na dyńce poczułem odbijajacą się piłeczkę puk puk puk i bingo!! Trzeba było je tylko trochę uszczelnić, dorobić odprowadzenie gazu (jestem tradycjonalistą, lubię jak ferment cichutko pyka) i jesienne jabłuszka to jest to! Grzałkę też można dodać i elegancja Francja...
Załącznik:
4jablka_800x600.jpg
Załącznik:
5jablka (1)_800x600.jpg
Załącznik:
6jablka (2)_800x600.jpg
Załącznik:
9jablka (5)_800x600.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Pewnie! Świetny pomysł! Jak już jesteśmy przy jabłuszkach, to u mnie właśnie kończy pykać 120l takich super słodkich... Wytargowałem cenę i kupiłem czampiony i janagory (czy jakoś tak ) ... w każdym razie po rozkrojeniu sam cukier kapał Beczki też stoją koło kaloryfera Teraz czekam na odpowiednią ilość czasu w moim harmonogramie i wio! Oby Ci równo pykało! pozdrawiam
Moltus, gdy robiłem fermentacje w kanistrach również wpadłem na identyczny pomysł odprowadzenia CO2, ale przyznam, że gdy robiłem śmieszny nastaw w butelce po wodzie 5 l to korek coś mi ciągle nie doszczelniało i fermentacja szła, a woda w rurce nawet nie drgnęła
______________________________________________________________________ "Picie sklepowej wódki Panu Bogu się nie podoba, ale picie dobrego bimbru to nie grzech. To owoc ziemi i pracy rąk ludzkich". Pan Piotr, bas kościelny, doświadczony bimbrownik
Ja też zrobiłem dziurę, ale pod parapetem -w połowie wężyka zamontowałem puszkę a w niej -filtr z małej maski gazowej i uszczelniłem go w środku po bokach sylikonem sanitarnym (na szczęście wszystko było w piwnicy). Smrodu nie ma a puszkę owinąłem i działa jak tłumik dzięki chwilowemu rozprężeniu gazu (rada szwagra mechanika). Nie wiem jednak jak to się ma do waszych ilości ale przy moich naparstkach działa
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości