Podwyższona temperatura na 10 półce oraz niespodziewane zmętnienie %

Porywanie cieczy z kotła, dziwny smak i zapach destylatu oraz wszelkie inne problemy związane z destylacją...
Awatar użytkownika

arbaletnik
400
Posty: 414
Rejestracja: środa, 29 sty 2014, 10:57
Krótko o sobie: Jestem fajnym człowiekiem:)
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: podlaskie
Podziękował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 103 razy

Post autor: arbaletnik »

Zamrozić i odmrozić. Po odmrożeniu "zwykła woda" staje się "wodą strukturową". Podobno ma lepsze właściwości jako rozpuszczalnik, jest zdrowsza. Można wierzyć lub nie , bo to stwierdzenie krąży gdzieś miedzy nauką a szarlatanerią, ale co szkodzi spróbować. Wesołych Świąt :)
Gdy wszyscy myślimy tak samo, nikt nie myśli. W.Lipman
promocja
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5377
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 667 razy
Kontakt:
Re: Podwyższona temperatura na 10 półce oraz niespodziewane zmętnienie %

Post autor: Zygmunt »

Wystarczy przejść się po sklepach, ostatnio jest moda na wodę i bywają naprawdę rożne. Nawet ta woda z lodowca jest dostępna- do 6-8zl/ pół litra, producentów jest kilku. Do własnej wódki chyba nie warto żałować. Marki: Ganic, Isbre, Voss.
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Awatar użytkownika

lesgo58
5000
Posty: 5230
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
Podziękował: 1292 razy
Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Podwyższona temperatura na 10 półce oraz niespodziewane zmętnienie %

Post autor: lesgo58 »

Jeśli ktoś ma możliwości i wystarczającą dozę cierpliwości - to polecam do rozcieńczania oskołę. Warunek - spirytus musi być wysokiej jakości. Wódka potrzebuje minimum 2 lat aby się ułożyć. Nagrodą jest wódka o niesamowitych właściwościach organoleptycznych.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Awatar użytkownika

Zygmunt
5000
Posty: 5377
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 12:55
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 667 razy
Kontakt:
Re: Podwyższona temperatura na 10 półce oraz niespodziewane zmętnienie %

Post autor: Zygmunt »

A próbowałeś kiedyś na oskole pasteryzowanej, sklepowej?
www.destylatorymiedziane.pl
"Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją", "pracą w gorzelni" albo "dziadkiem bimbrownikiem"
Awatar użytkownika

lesgo58
5000
Posty: 5230
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
Podziękował: 1292 razy
Otrzymał podziękowanie: 2744 razy
Re: Podwyższona temperatura na 10 półce oraz niespodziewane zmętnienie %

Post autor: lesgo58 »

Nie, bo mam nieograniczony dostęp do swojej. To mi wystarczy, Jest stanowczo tańsza i sprawdzona.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy destylacyjne”