Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
A tą wodą demiralizowaną rozcieńczyć materiał do drugiej destylacji czy produkt po rdugirj sestylacji gotowy do picia?
Do drugiej to kranówą, a do chlania to demineralizowaną, albo Żywcem Zdrój. Inaczej mętnieć potrafi, choć smaku to nie zmienia. Są sposoby rozrabiania "na gorąco" ale o nich kiedy indziej...
Pisz po polsku, bo ci zrobię z dupy jesień średniowiecza. I to bez rdugirj sestylacji.
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Niby juz dochodziło, a tu w dniu dzisiejszym mineły już 3 tygodnie i jeden dzień 22 dni. A ono w rurce jeszcze pluka czy mogę już destylować czy trzeba czekać do śmierci aż skończy plukać?
Nic nie stoi na przeszkodzie aby już przedestylować nastaw, pod warunkiem, że bulkanie odbywa się rzeczywiście powoli. W przeciwnym przypadku stracisz cukier. Najłatwiejszy test na to, czy nastaw jest już gotowy to posmakować jego. Jeśli jest cierpki to znaczy, że cukru w nim nie ma. Niektórzy twierdzą, że nastaw powinno się klarować, inni, że niekoniecznie. Ja osobiście jestem za drugą opcją...
______________________________________________________________________ أسامة بن لادن
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość