Przenikalność cieplna to nie wszystko, równie ważna, a może i w kolumnie ważniejsza jest powierzchnia kontaktu zimnej powierzchni z oparami. Rurka karbonowa ma na tej samej długości większa powierzchnię, dlatego nawet krótsza daje radę. Moim zdaniem jak dasz dłuższa rurkę to wolniejszy przepływ wody zapewni wystarczające skraplanie, co da oszczędności na wodzie! Ja w kilku próbach z refluksem używałem jako chłodnicy Liebiega o długości czynnej 600mm. Przy grzaniu 1000W (brak izolacji bojlera) wystarczająca. Tak swoją drogą ciekaw jestem jakiej długości wystarczyła by chłodnica Liebiega aby zastąpiła ZP dla grzania 1500W?
______________________________________________________________________ Gdybyśmy robili to co inni uważają za możliwe ludzie nadal mieszkaliby w jaskiniach.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkami Beczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
Promocja: 64,99 zł
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Karbon to włókno węglowe do budowy np. bolidów F1. To co macie na myśli to SS [(stal szlachetna) nie mylić z historyczną formacją wojskową], karbowana. To określenie falowanej powierzchni dla uelastycznienia rurki.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości