Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam wszystkich po raz kolejny. Udało mi się nabyć rurę cu fi54 tylko niestety 125cm, arkusz blachy i rurkę miękką fi 10 na skraplacz. Keg w drodze tylko problem w tym na jakiej długości zrobić płytki i jakiej długości skraplacz?? planuje kolumnę powiększyć od dołu i dorobić vm ale to w przyszłości póki co musi starczyć rura którą mam. im więcej czytam tym bardziej się motam.
Skręć z tej rurki 8-10 zwojów na skraplacz (w zupełności wystarczy), potem przymierz już gotowy do rury kolumny i górną płytkę zrób ok. 15-20mm poniżej. Z takiego kawałka rury wyjdzie ci kolumna z około 90 cm wypełnienia, a więc bardzo fajny mini still Jeżeli wypełnieniem będą pocięte zmywaki a jeszcze lepiej sprężynki pryzmatyczne, bez problemu uzyskasz te 90 kilka procent
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
Puki jadę po kosztach bo rura mnie w h** kosztowała, upchnę miedzi z kabli bo mam dużo do obdarcia z izolacji. potem będę myślał o reszcie. dzięki właśnie o to mi chodziło jutro z rana lutuje;)
Daruj sobie miedź z kabli jako wypełnienie- nie sprawdzi się. Zmywaki to koszt paru złotych, a dadzą już przyzwoity wynik.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Zmywaki lub inne wióry z tokarki niby nowe i czyste ale w próbnym rozruchu wyczułem lekka nutę chłodziwa z automatów tokarskich. Sensownie byłoby je jakoś wysterylizować przed właściwą praca.
______________________________________________________________________ Czerwone wino jest dobre dla zdrowia, a zdrowie jest potrzebne, żeby pić wódkę.
Nie dałem rady z braku czasu polutować sprzętu ale wygiąłem chłodnice. Byłem dziś na giełdzie i nabyłem kranik od c330 tylko nie mogę znaleźć tego tematu jak przerobić na bardziej precyzyjny a obił mi się ostatnio o oczy. Kupiłem też taboret gazowy bo mam jeszcze nową wizje baniaka zamiast kega tzw. kocioł z kuchni polowej. Oglądałem go już kilka razy i jestem pewien że to kwasówa albo nierdzewka, na pewno nie Alu. Można to jakoś sprawdzić dla pewności?? Jest taki jak by miał płaszcz wodny.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2011, 19:54 przez radius, łącznie edytowano 1 raz
Jeśli mogę trzy grosze ... Wiem, że drut miedziany z przewodów jest pociągnięty teflonem czy też innym świństwem. Przyjrzyj się czy twoje druty nie są właśnie takie. Jeśli błyszczą się w słoneczku i po przeciągnięciu papierem zostaje na nim woskowy ślad to masz powłokę. Bardzo trudno ją usunąć.
Ja osobiście nie spotkałem się z czystymi drutami miedzianymi z przewodów.
______________________________________________________________________ Kto w winku nie smakował, Wstręt do kobiet czuje, Ten, jeśli nie zwariował, To pewnie zwariuje.
Odświeżam temat. Keg 30l zakupiony, rura przygotowana do ciecia na półki, czekam tylko na ślusarza. Ma dać cynk kiedy zrobi mufkę do kega z mosiądzu i składam aparaturkę i nastaw w gar. Myślę, że w przyszłą sobotę będę już psocił.
Ostatnio edytowano czwartek, 10 lis 2011, 21:21 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości