Witam wszystkich. Wczoraj skończyłem skręcać pierwszy sprzęt. Jeszcze go nie testowałem. Mam nadzieję, że będzie śmigać. Wyciągnąłem z graciarni starą lampę biurkową, klosz wywaliłem, a stelaż umocowałem do szybkowaru. Deflegmator , odstojnik i chłodnice umocowałem obejmami z blachy. Chciałem, żeby całość szybko rozkładała się, a po złożeniu zajmowała mało miejsca. Krytyczne uwagi mile widziane, zawsze coś można poprawić. pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 22 mar 2010, 09:20 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Wszystko zamontowane prawidłowo. Sprawdź aparaturę najpierw na wodzie z octem w celu sprawdzenia szczelności i dezynfekcji. Jak zamontowałeś termometr do deflegmatora? W deflegmatorze jest małe wejście, termometr jest chyba na gwint. Stelaż od lampy nie giba się na boki ani nie opada?
______________________________________________________________________ O tym mowa , o tamtym mowa , a o kielichu ani słowa!
Nie gibie się, jak chłodnica się zaleje wodą to trochę opada, ale nie jest źle, a termometr zamontowałem wciskając go na rurkę silikonową. Drugi koniec rurki naciągnąłem na rurkę odchodzącą z boku deflegmatora. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, czy odczyt będzie prawidłowy, ale innego termometru nie znalazłem w graciarni.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 22 mar 2010, 09:18 przez Agneskate, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości