Tytuł: [kana cynowana] Pierwszy psoto-sprzęt - Gadochag
Napisane: wtorek, 24 lis 2009, 20:57
Witam wszystkich Sprzęt który prezentuję jest moim pierwszym małym sprzętem do psocenia. Do budowy takiego sprzętu zainspirowało mnie kilku kolegów którzy już przedstawili podobne aparatury i niski koszt budowy. Proszę o podpowiedz, jeżeli można coś w moim małym sprzęcie zmienić na lepsze. Zacierek jeszcze trochę robi dlatego mam czas na poprawki. Sprzęcik to kanka 10l ocieplona watą szklaną i owinięta cienką blachą aluminiową, trzy odstojniki ocieplone i chłodnica z rurki miedzianej 10 mm schowana w plastikowej róże (od rynny).
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
______________________________________________________________________ Nie jesteś pijany, jeśli możesz leżeć na podłodze, nie trzymając się jej. -- Dean Martin
Witam. Zdecydowanie rasowy sprzęt. 2 odstojniki dadzą radę. I posłuchaj rady Kucyk'a . Koniecznie wężyki zmień na silikonowe. Jeżeli tego nie zrobisz będziesz żałował po pierwszym łyku(jeżeli Cię zapach nie zniechęci). Wiem z własnego doświadczenia - niestety. Śpieszyło mi się. Chciałem już, już...psocić. Niestety, pić się tego nie dało. Daj sobie na wstrzymanie i zakup silikonowe wężyki, potem rozkoszuj się aromatem i smakiem własnego napitku. Pozdro.
______________________________________________________________________ Życie jest za krótkie aby pić tanie wina!
Witam Dzięki za podpowiedz , postaram się jak najszybciej zmienić wężyki na sylikonowe. Nie wiem czy zostawić te trzy odstojniki czy tylko dwa, w innym forum wyczytałem że można do odstojników włożyć skórkę od cytryny dla lepszego zapachu. Pojemność odstojników by się wtedy zmieniła na mniejszą.
______________________________________________________________________ Nie jesteś pijany, jeśli możesz leżeć na podłodze, nie trzymając się jej. -- Dean Martin
Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi, już wcześniej wspomniałem zacierek jeszcze trochę pracuje , jak przestanie to postaram się jak najszybciej wypróbować moje maleństwo, już nie mogę się doczekać . Opiszę wtedy jak mi poszło.
Witam Poprawiłem trochę aparaturę, zostawiłem dwa mniejsze odstojniki jak koledzy doradzali. Muszę jeszcze kupić wężyki silikonowe. Pytałem w sklepach ale nie mają takich. Wybieram się niedługo do Praktikera i Leroy Merlin Czy tam można kupić takie wężyki.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Nie spotkałem się z silikonami w marketach budowlanych... Najpewniej kupić na Allegro albo na forum bimber.info u kol. 98%.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Nie ma możliwości spuszczania smrodków z odstojników, odstojniki to słoiczki od konfitur. Górna deseczka przy odstojnikach to tylko osłona, którą można szybko zdjąć. Odstojniki są umieszczone w wacie szklanej a nie chciałem, aby wata wychodziła na zewnątrz. To taki mały sprzęcik na początek do nabrania praktyki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Maziu i 0 gości