Wskaźnik zawartości alkoholu z termometremGłównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
W sumie jak słoiki duże to na całe psocenie Ci wystarczą (w sumie u mnie przy 20 l kanie i nie ocieplonym odstojniku zebrało się przez całe psocenie około 0,2 - 0,3 l smrodków) Więc Ty po psoceniu wylejesz resztki z kany i z odstojników Tak jak mówisz na początek jest OK - i tak niedługo będziesz coś myślał nad nowym sprzętem jak każdy z nas co spróbował psocenia i psotki
Nie chodzi o pojemność, tylko o syf, który gromadzi się w początkowej fazie- potem jest omywany parami o temperaturze powyżej temp. parowania syfu, więc cały odstojnik traci rację bytu- bo syf i tak idzie dalej...
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
______________________________________________________________________ Nie jesteś pijany, jeśli możesz leżeć na podłodze, nie trzymając się jej. -- Dean Martin
Witam, wężyki silikonowe kupiłem w małym sklepiku w mleczarni . Pierwsza próba psocenia odbyła się między świętami a sylwestrem. W odstojniki włożyłem skórkę od cytryny, zapach i smak psoty super. Tylko moc trochę słaba na początku 70% ok. 05L, drugie 05L 55% trzecie 05L 40% i kapało do 35% dalej przestałem. Koledzy pisali w różnych postach o brzydkim zapachu pod koniec psocenia, ale u mnie nic takiego nie wyczuwałem. Po wymieszaniu wszystkiego w jednym naczyniu wyszło dobre 50%. Próbowałem bardzo dobre.
______________________________________________________________________ Nie jesteś pijany, jeśli możesz leżeć na podłodze, nie trzymając się jej. -- Dean Martin
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości