Pierwszy miód

Złomowisko, w którym będą skasowane posty.
Regulamin forum
Pełna zawartość tego działu widoczna tylko dla moderatorów i administratorów.

Autor tematu
double
1
Posty: 1
Rejestracja: czwartek, 5 paź 2017, 21:55
Podziękował: 1 raz

Post autor: double »

Witam, przymierzam się do stworzenia swojego pierwszego miodu. Wziąłem 6 gąsiorów po 5 litrów i chciałbym trochę pokombinować. Trochę trójniaka, dwójniaki i różne smaki(korzenne/owocowe). Kroki wytwarzania niby znam, ale zawsze jest coś czego nie przeczytam. Także na co zwracać uwagę przy kolejnych krokach. Jak to jest z tym syceniem, potrzebne mi będzie, czy nie(wolałbym nie, chyba, że przy korzennych). I tak ogólnie proszę o rady co i jak. :>

@Drożdże zamówiłem zamojskich do miodów
Ostatnio zmieniony piątek, 6 paź 2017, 00:40 przez wawaldek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Literówka.
promocja
Awatar użytkownika

Doody
3500
Posty: 3838
Rejestracja: czwartek, 20 paź 2016, 20:04
Krótko o sobie: Degustator z powołania :-)
Ulubiony Alkohol: DIY
Status Alkoholowy: Producent Domowy
Lokalizacja: południowa Wielkopolska
Podziękował: 283 razy
Otrzymał podziękowanie: 463 razy
Re: Pierwszy miód

Post autor: Doody »

Trzeba poczytać lekturę forum, a najlepiej zdobyć książkę Cieślaka o wytwarzaniu miodów pitnych i ją przestudiować.
Pozdrawiam
Darek

gadaka
350
Posty: 351
Rejestracja: sobota, 8 wrz 2012, 23:21
Podziękował: 46 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Re: Pierwszy miód

Post autor: gadaka »

Zablokowany

Wróć do „Śmietnik”