Pierwsze kroki Mateusza w drodze do uzyskania bimberku.

Jak działają różne rodzaje drożdży. Które wybrać do naszego nastawu. Warunki prowadzenia fermentacji.
Awatar użytkownika

lesgo58
5000
Posty: 5230
Rejestracja: poniedziałek, 18 kwie 2011, 13:31
Krótko o sobie: "...coqito ergo sum..."
Status Alkoholowy: Amator Domowych Trunków
Lokalizacja: Land Krzyżaków. Pogranicze Prus wschodnich.
Podziękował: 1292 razy
Otrzymał podziękowanie: 2743 razy

Post autor: lesgo58 »

Co tylko chcesz...Możesz destylować...Możesz poczekać...
Twój cyrk - Twoje małpy.
Ale czekając już niewiele zyskasz. A ryzykujesz, że przy kompotach - nigdy nie wiadomo jakich i jakiej jakości - w jakim kierunku pod względem aromatów nastaw pójdzie.
Ostatnio zmieniony sobota, 9 mar 2013, 10:16 przez lesgo58, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozostaję: otwarty, elastyczny i ciekawy.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy Teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
promocja
Awatar użytkownika

polish_soldier
10
Posty: 16
Rejestracja: piątek, 1 lut 2013, 21:28
Re: Pierwsze kroki Mateusza w drodze do uzyskania bimberku.

Post autor: polish_soldier »

BartekBartek1 - dlaczego akurat wybrałeś post sprzed 3 lat i w nim napisałeś? :)
Awatar użytkownika

BartekBartek1
450
Posty: 499
Rejestracja: środa, 19 gru 2012, 15:20
Otrzymał podziękowanie: 21 razy
Re: Pierwsze kroki Mateusza w drodze do uzyskania bimberku.

Post autor: BartekBartek1 »

Ponieważ moje pytanie dotyczyło tego tematu i nie chciałem zaśmiecać forum dodatkowymi tematami o tym samym. I od cała odpowiedź. Pozdrawiam Bartek :)
Pędzić, pić, zalegalizować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drożdże i fermentacja”