Beczułka szklana 0,75 l z 4 kieliszkamiBeczułki wykonane z grubego, dekoracyjnie oplecionego szkła. Zaopatrzone w kranik u swojej podstawy. Idealnie nadają się na prezent lub stół biesiadny.
Cena: 69,00 zł
No i ma szansę byc ostatnią. Więcej kolumn prawdopodobnie dla siebie robił nie będziesz (chyba, że będziesz kiedys chciał większej wydajności albo założysz gorzelnię). Koncertowo zrobiony projekt. Bez "racjonalizacji" i oszczędzania na tym, co wazne. Najwyżej kiedys założysz grzałki - są wygodniejsze od taboretu, mimo wszystko.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
Puszka nie pierwsza ,ale na pewno nowocześniejsza Z racji swojej upierdliwości mam pytanie. Po co ten termometr w wypełnieniu na dole kolumny i następne jaką na nim masz temperaturę po stabilizacji, a przed rozpoczęciem odbioru.
______________________________________________________________________ "Jeżeli w ogóle warto coś robić, to warto to robić dobrze" - Albert Einstein
Ja mam termometr w wypełnieniu o zmywak nad kegiem i traktuję to jak pomiar temperatury w kegu. Różnica może jest, nie wiem, pół stopnia max, ale ta temperatura akurat ma znaczenie czysto orientacyjne - nawet na nią nie patrze przy robocie. A termometr w wypełnieniu radze dodać na wys. 2/3-3/4 wypełnienia, ale od kega (bliżej szczytu). Bardzo pożyteczne zwierzątko.
______________________________________________________________________ ポーランド語が書けますちょっと。 得意は満月の仕業の酒です。 Spécialité: Chateau de Garage, serie: La Lune Pleine Lux Lunae luceat nos! Disclaimer: Moje uczestnictwo w tym forum ma charakter czysto edukacyjno poznawczy.
@szybki999 Jako użytkownik podobnej głowicy mam pytania: 1. Czy prowadzisz proces z zaworem na odbiorze czy refluksie? 2. Proszę o dokładniejsze zdjęcia zespołu odbiór-refluks. 3. Czy próbowałeś zasyfonować refluks? Na zdjęciu silikonowa rurka opada swobodnie. 4. Czy możesz zrobić zdjęcie wewnątrz głowicy, a dokładnie otworu odpływowego? Jakiej jest średnicy?
Chciałbym zweryfikować kilka niuansów technicznych dotyczących tej konstrukcji oraz wpływu na proces. Moja konstrukcja to też "puszka":
@Brzydal Gdy prowadzisz proces RLM odbiór jest zasyfonowany (tzn. ma pod górkę-jak na moim zdjęciu) czy nie? Zrób proszę prostą dokumentację i obfotografuj własną głowicę. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano wtorek, 31 sty 2012, 14:06 przez szabix, łącznie edytowano 1 raz
@Brzydal: bo ja tak mam i sobie to chwalę Nie ma problemów, żebym wstawił termometr i pół metra nad kegiem - mam jeszcze sporo mozliwości w tej dziedzinie... A poważnie - to termometr metr nad kegiem u mnie daje tą samą temperaturę, co ten 5 cm pod szczytem wypełnienia. W związku z tym jak na tym termometrze metr nad kegiem zacznie mi rosnąć temperatura, to mam jeszcze czas, żeby zmienić odbieralnik i kontrolować jakośc psotki na zapach. Tnę, kiedy już wyczuję choćby lekki zapaszek pogonów i znów zmieniam odbieralnik. To, co zebrałem wczesniej traktuję jak psotke "gorszej klasy" albo dodaję do nastepnego gotowania (jeśli się zdarzy, że nie znajdę zastosowania dla niej wczesniej - czyt. nie suszy mnie za bardzo).
No i ma szansę byc ostatnią. Więcej kolumn prawdopodobnie dla siebie robił nie będziesz (chyba, że będziesz kiedys chciał większej wydajności albo założysz gorzelnię).
Niestety nie jestem producentem tego cuda,nie mam takich zdolności wiedzy ani sprzętu.
szabix napisał(a):
@szybki999
Chciałbym zweryfikować kilka niuansów technicznych dotyczących tej konstrukcji oraz wpływu na proces.
Masz zaworek za nisko nie widzę tez odpowietrzenia. Termometr na wejściu zastępuje termometr w kegu.Długa stabilizacja czyli 30min to różnica miedzy pierwszym termometrem a drugim około 1st.Najniższy termometr zależnie od wsadu od 80 do 97st .
______________________________________________________________________ Rura ø70 puszka + taboret 7.5kW + keg 50l = czyli pierwsza kolumna
Witam! Widzę, że kolega zakupił sprzęt od kolegi Akas'a z sąsiedniego forum . Można wiedzieć ile sobie liczy za takie cudo? Jak nie tu choć na pw. Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości