Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Witam. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Mam pytanie, spotkałem sie z wieloma opiniami iż pieluszkę tetrową najczęściej używa sie do filtrowania winka podczas odciągu. Moje pytanie to w czym prać taką pieluszkę? Większość proszków ma doadatki zapachow itd. a szkoda jakby winko po odfiltrowaniu miało posmak proszku z reklamy. Może szare mydło? w pralce czy ręcznie? pozdrawiam
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Promocja: 8,99 zł
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Kaaaman, pielucha to nie worek filtracyjny, nowa kosztuje aż złotówkę... Ile robisz tego wina rocznie, żeby nie opłacało się kupić nowej? Swoją drogą swoje worki filtracyjne zawsze prałem normalnie ze wszystkim (tj, program + proszek, bez wirowania i brudnych gaci) i nie wyczułem żadnych skutków
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ja swoje filtry piorę w pralce automatycznej do której wkładam tabletkę do mycia naczyń w zmywarkach. Dla pewności po takim praniu puszczam pralkę pustą ze zwykłym proszkiem i dbam o to by następne pranie było ciemnych rzeczy. Tuż przed ponownym zastosowaniem filtra gotuję go w czystej wodzie przez 10 - 15 minut. Powodzenia
Koledzy winiarze jeżeli ktoś poważnie potraktuje wpisy mówiące o tym, że można wyprać filtry po filtrowaniu wina razem z białą pościelą otrzymaną od naszej kochanej Mamusi (przez złośliwych nazywaną teściową) to gwarantuję, ze będą to wasze ostatnie szczęśliwe chwile w małżeńskim pożyciu. Filtry po użyciu nie nadają się do prania razem z żadnym praniem ani jasnym ani ciemnym. Kolega Panadol pisze o swoich marzeniach sennych lub ma Mamusię niewidomą.
Ostatnio edytowano niedziela, 2 sty 2011, 09:59 przez Markizpucek, łącznie edytowano 1 raz
A tu fotka jakby link wygasł trochę inny ale też działa. Co do pieluchy tetrowej, to sposób dobry, z powodzeniem stosowany do dziś. Z tym, że z czasem materiał się osłabia i trzeba pieluchę zmienić . Co do czyszczenia to ja prałem w pralce, jednak dodatkowo płukałem ręcznie na sam koniec, bo nie chciałem proszku w winie.
______________________________________________________________________ Kto pije - nie błądzi
Mi w domu po odkurzaczu wodniku zostały takie worki: Na moje potrzeby wystarczają, jak coś jest drobniejsze to wsadzam jeden w drugi Wygodniejsze niż pielucha, a cena zbliżona ztcp
______________________________________________________________________ Robienie alkoholu sprawia, że nie muszę go pić(aż tyle)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości