Drożdże T Vodka StarT Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Cena: 9,20 zł
Przypominam, że kolumna ma do czynienia z rozgrzanymi oparami alkoholu, a mało "obcych" przezywa taki kontakt.
______________________________________________________________________ Zwykle jest tak, że im bardziej wóda śmierdzi drożdżami, pogonami i syfem, tym bardziej producent zasłania się "tradycją" albo "dziadkiem bimbrownikiem"...
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Promocja: 8,99 zł
Drożdże T Vodka Star T Vodka Star używany jest specjalny rodzaj drożdży, który zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji. Otrzymany alkohol jest łagodny i delikatny w smaku, bez nieprzyjemnych zapachów.
Witam. Na wstępie dodam że z mojego sprzętu korzysta mój serdeczny przyjaciel, właśnie otrzymałem info że destylat przy spadku mocy z 93 na 90 zaczyna walić niemiłosiernie, przypuszczam że należy dobrze umyć keg. Pyt: Jak i czym umyć keg 50l który ma wąskie wejście, bez możliwości włożenia tam ręki? nie mówiąc o zmywaku do butelek. Chemia? coś mechanicznego? Piasku nie nasypię telepiąc pół dnia przecież. Pozdrawiam.
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Zagotuj w nim wodę, a potem dobrze przepłucz strumieniem wody. Jeśli chciałbyś szorować wnętrze czymkolwiek to bezpieczniej będzie kupić nowy keg. Porysowanego właściwie na okrągło trzeba szorować. Jeśli przyjaciel Ci go wyszorował to to oddaj mu go w prezencie. Tak będzie łatwiej.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Ja nabrałem pewnych nawyków w zakładach spożywczych i stąd też mam pewne doświadczenie w utrzymywaniu czystości. Faktem jest że czystość biologiczną osiąga się bez problemu gdy używamy sprzętu ale gdy przestajemy go używać tuż po wystygnięciu na dnie zbiornika zostaje osad który niby jest łatwy do usunięcia zwykłą wodą ale jeśli nie zamierzamy sprzętu używać przez jakiś czas coś tam może wyrosnąć. Ja dla absolutnej pewności używam środka na bazie chloru w stężeniu 2%. Mam pewność że nie ma tam nic (udowodnione laboratoryjnie). Tak samo traktuję kolumnę, później tylko porządne płukanie, suszenie i sprzęt idzie na urlop.
______________________________________________________________________ Pijmy pijmy bo sie sciemnia
To kolumna szklana rw. Jest u mnie w galerii. Stawiam na brudny keg, a kolega nie chce zniszczyć sprzętu dlatego o poradę prosi. Mi ciężko cokolwiek powiedzieć ponieważ jestem daleko.
______________________________________________________________________ pędzę bo nigdzie mi się nie śpieszy............
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości