Pragnę Wam pokazać mój sprzęcik. Jak widać jest to KEG pepsi ze szklanym osprzętem zainstalowanym na aluminiowym stelażu. W bojlerze zainstalowałem grzałkę 1400W. Ten na zdjęciach jest pierwszym który zbudowałem, zaraziłem psoceniem już trzy osoby dla których zbudowałem po aparaturze. Jeżeli chodzi o wyniki to wszystko zależy od mocy nastawów cukrowych. Pobieram wszystko do 96 stopni C (oprócz przedgonu 100g) i następnie drugie gotowanie. Później dolewam wody aby uzyskać ok 50% i do filtra węglowego. Dorobionego do 50% wychodzi ok 4-5 L, później w gardło lub nastawiam z suszoną śliwką. Po przepuszczeniu przez filtr ginie smród drożdży i na drugi dzień głowa nie boli. Pozdrawiam całą brać psocącą.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu. Zaloguj się lub Zarejestruj! aby mieć możliwość oglądania załączników.
Ta reklama jest widoczna tylko dla niezalogowanych użytkowników forum. Zaloguj
Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem Głównymi elementami miernika są: probówka, pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Cena: 11,99 zł
Promocja: 9,99 zł
Półka Sveda IV - na 32 butelki wina Drewniana, bukowa półka na wino lub inne alkohole. Doskonała do prezentacji własnych wyrobów.
Cena: 539,00 zł
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości