Bo nie musi. Wystarczy, że ciśnienie par rozłoży się na obie rurki a flegma będzie miała łatwiejszy spływ do kotła. I wystarczy, że spłynie jedną rurką. Zapytaj Walda
______________________________________________________________________ SPIRITUS FLAT UBI VULT
@Szybki999 i tak właśnie u mnie jest, nie grzeję psoty na maksa, w obu przewodach musi sunąć para, bo to fizyka, ale dzięki temu niedużemu ciśnieniu psoci się z prędkością 2-3 kropel/sek, a cięższe czynniki swobodnie spływają do gara i tak w kółko. Wierz lub nie, ale tak jest, bo sam tą machinę budowałem i obsługuję... ... żeście się chłopy poprztykali , a ja Wam dziękuję za odezwę w sprawie mojej machiny i w dalszym ciągu liczę na dobre rady doświadczonych psotników. Pozdrawiam
______________________________________________________________________ Psocę, bo lubię być niepokorny systemowi
Nie widzę możliwości aby jedną rurką szło ciśnienie, a drugą coś wracało.
Możliwość uzyskania takiego obiegu jest bardzo łatwa. Wystarczy koniec wężyka, podłączonego od dołu deflegmatora, zanurzyć w cieczy (w kotle). Zasilanie "pójdzie" tylko bocznym wejściem do deflegmatora, a dolnym wyłącznie powrót. Tylko po co chcesz aż tak komplikować rozwiązanie, które działa poprawnie? Zadaniem takiego zestawienia, ma być wyłącznie pozbycie się bulgotania w przewodach.
______________________________________________________________________ Nie oszczędzaj na specjalne okazje. Dziś jest ta specjalna! あなたが飲むしたい場合は、抵抗は無駄です。 Graf würdig der besten Honige.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości